Kabola Rosa 0,75l

10,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Kabola Rosa je vrhunsko rose koje se proizvodi u vinogradima na momjanskom području u Istri. Idealan položaj okolnih brežuljaka koji su okrenuti prema jugozapadu i suncu, preduvjet je, ali i tajna proizvodnje dobrih vina ovog kraja. U neposrednoj blizini svjetskih poznatih vinskih regija sjedinjuju se crvena i siva zemlja što vinima daje posebno bogatstvo. Tipične sorte čudesnih boja i mirisa su istarska malvazija, muškat, refošk, teran, merlot, cabernet sauvignon. Vina Kabola proizvedena su od odabranih sorti grožđa sjeverozapadnog dijela istarskog poluotoka, gdje lokacija, klima, tlo i tradicija, vinima Kabola daju njihov poseban “terroir”. Proizvodeći vina od 1891. godine, okrenuti budućnosti i poštujući prošlost, treća generacija obitelji Markežić oblikovala je svoj vlastiti i prepoznatljivi stil proizvodnje vina. Marino Markežić, svjestan svih prednosti koje donosi ova zemlja, odlučio je nastaviti tradiciju svojih predaka u proizvodnji vina, ali na suvremen način.

Ovo vino se izrađuje od odabranih grožđa sorte Teran, koja su pažljivo ručno brana kako bi se osigurala vrhunska kvaliteta. Krasi ga lijepa boja trešnje, bistro je i djelomično gusto, miris je izražen i fine je kakvoće. Kabola Rosa nudi suptilne arome crvenog voća poput šumskih jagoda i malina, uz osvježavajući i uravnotežen okus. Karakterizira ga živahna kiselost i profinjeni voćni karakter. Vino je suho, djelomično toplo i djelomično mekano a s druge strane krasi ga ugodna svježina, blagi tanini, ukusno je i srednje tijelo. Vino je uravnoteženo, intenzivnost okusa je izražena, a trajnost djelomično trajna. Vino je harmonično, lijepo se pije a na after tasteu praćena s notom aronije.

Ovo vino je idealno za opuštene večeri i druženja s prijateljima. Savršeno se slaže s jelima poput laganih salata, ribljih i plodova mora, te jelima od bijelog mesa. Kabola Rosa je simbol ljubavi prema vinu i Istri, te pruža nezaboravan doživljaj okusa i mirisa.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Hrvatska

Volumen

0,75l

Alkoholni sadržaj

13%

SKU: K-0010 Kategorije: ,