Ivančić Griffin Brut 0,75l

22,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Ivančić Griffin Brut prvi je vrhunski pjenušac iz regije Plešivica, koji se proizvodi u obiteljskoj vinariji Ivančić. Riječ je o pjenušci koji je na nedavnim izložbama proglašen jednim od najboljih pjenušavih vina u Hrvatskoj.

Krešimir Ivančić je mladi vinar koji među prvima u Hrvatskoj uveo novu tehnologiju proizvodnje vina i pjenušaca s hladnom maceracijom. Metoda koja omogućuje proizvodnju vina i pjenušaca s jakim cvjetnim i voćnim buketom. Njegova obitelj već generacijama proizvodi vina i imaju dugu tradiciju vinarstva. Njihovi vinogradi nalaze se na najvišim dijelovima Plešivice na 400m nadmorske visine, okrenute prema jugu, što im omogućuje proizvodnju vrhunskog grožđa. Karakteristično izražavanje terroira u vinima daje činjenica da je Krešimir Ivančić perfekcionist i čovjek koji živi za vino u kombinaciji s najnovijim tehnologijama. Pruža karakter vinu koje je vrlo prepoznatljivo i karakteristično najboljim vinima i vinarima na svijetu. Jedinstven je na tržištu za korištenje najsuvremenije tehnologije enkapsuliranog kvasca koja omogućuje proizvodnju pjenušavih vina klasičnom metodom fermentacije u boci s izrazitim cvjetnim i voćnim aromama. Ove izrazite arome nije moguće sačuvati standardnom tehnologijom proizvodnje šampanjca.

To je 100% sorta Rizvanac (Muller-Thurgau), poznata po cvjetnim i voćnim aromama. Griffin Brut je živahan, sa svježim okusima koji ga čine izvrsnim aperitivom i idealnim pratiocem za veliki izbor predjela. U staklu ima prekrasnu svijetlo žutu zelenu boju koja priziva svježinu i voćnost. Na nosu ima atraktivan, elegantan cvjetni i aromatični miris, u kojem dominiraju arome zelene jabuke, citrusa i cvijeća.

Karakterizira ga osvježavajući okus citrusa i zelenog voća, uz nijanse cvjetnih nota. Pažljivo odabrane sorte grožđa i dugotrajno proces fermentacije doprinose njegovoj punoći i kompleksnosti okusa. Ivančić Griffin Brut savršen je izbor za posebne prigode i proslave, odlično ide uz meso, perad te salatu i povrće.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Hrvatska

Volumen

0,75l

Alkoholni sadržaj

11,5%

SKU: P0282 Kategorije: ,