Izjava o privatnosti

POLITIKA O PRIVATNOSTI KORISNIKA

Namjena ove politike privatnosti je upoznati kupce, potencijalne kupce ili posjetitelje internetske stranice https:\\www.tipsy.hr namjenama i temeljem obrade osobnih podataka od strane Brza distribucija d.o.o. , Bosutska 9, Zagreb 10000, (u nastavku: ).
Izuzetno cijenimo vašu privatnost zato sve vaše osobne podatke čuvamo u strogoj tajnosti.

Sve naše internetske aktivnosti su u skladu s europskim zakonima (Uredba (EU) 2016/697 o zaštiti potrošača u vezi obrade osobnih podataka i upotrebe takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka ili GDPR), konvencijama (ETS br. 108, ETS br.181, ETS br. 185, ETS br. 189)) i državnim zakonima Republike Hrvatske (Zakonom o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1, Ur. l. RS, br. 94/07), Zakonom o elektronskom poslovanju na tržištu (ZEPT, Ur. l. RS, br. 96/09 i 19/15) itd.)).

Politika privatnosti određuje upotrebu informacija koje će BRZA DISTRIBUCIJA zaprimiti od vas kada posjetite internetsku stranicu https://tipsy.hr, registrirate se i izvršite kupovinu ili podatke koje ćete podijeliti sa korisničkom službom ukoliko nas kontaktirate telefonski.
Maloljetnici mlađi od 18. godina ne smiju koristiti tipsy.hr Internetsku stranicu. Brza Distribucija d.o.o. ne prikuplja ili zadržava informacije od bilo koga tko je mlađi od 18. godina te stoga ni jedan dio ovih Internetskih stranica nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 18. godina.

Upravitelj i ovlaštena osoba za zaštitu podataka

Upravitelj osobnih podataka je tvrtka Brza distribucija d.o.o. , Bosutska 9, Zagreb 10000
Službenik za zaštitu osobnih podataka dostupan je na e-mail adresi: [email protected]

Osobni podaci

Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na fizičku osobu koja je identificirana ili se može identificirati; osoba koja se može identificirati je osoba čiji se identitet može utvrditi izravno ili neizravno, posebno na osnovi identifikacijskog broja ili jednog ili više obilježja specifičnih za njezin fizički, psihološki, mentalni, gospodarski, kulturni ili socijalni identitet.

BRZA DISTRIBUCIJA, sukladno s namjenama navedenim u nastavku te politikom privatnosti prikuplja sljedeće osobne podatke:
• osnovni podaci o korisniku (ime i prezime, adresa, datum rođenja, adresa za isporuku);
• kontaktni podaci i podaci o vašoj komunikaciji s Brzom distribucijom (e-mail adresa, telefonski broj, datum, vrijeme i sadržaj poštanske ili email komunikacije, datum, vrijeme i trajanje telefonskih poziva, snimka telefonskih poziva);
• kanal i kampanja – izvor preko kojeg je korisnik-kupac došao u kontakt s Brzom Distribucijom (internetska stranica i oglasna kampanja tj. akcija, pozivni centar);
• podatke o korisnikovim narudžbama i izdanim računima (datum zaprimanja i izvršenja narudžbe, kupljeni proizvodi, cijene kupljenih proizvoda, konačni izbor narudžbe, način plaćanja, adresa za dostavu, broj i datum izdaje računa, oznaka osobe koja je izdala račun, itd.) te podatke o rješavanju reklamacija proizvoda;
• podaci o korisnikovoj upotrebi internetske stranice upravitelja (datumi i vrijeme posjeta internetske stranice, posjećene stranice tj. URL-i, vrijeme zadržavanja na pojedinoj stranici, broj posjećenih stranica, ukupno vrijeme posjete internetske stranice, radnje na internetskoj stranici) te podatke o upotrebi primljenih poruka (e-pošta, SMS) prodavatelja;
• podatke iz dobrovoljno ispunjenih obrazaca sa strane korisnika, npr. u okviru nagradnih igra ili upotrebe konfiguratora za identifikaciju optimalnih proizvoda za potrebe korisnika;
• druge podatke koje korisnik dobrovoljno ispuni kod zahtjeva na određene usluge, koje te podatke zahtijevaju.
• Brza Distribucija ne sakuplja i ne obrađuje vaše osobne podatke, osim kada mu vi to omogućite tj. za to date privolu, tj. kod narudžbe proizvoda ili usluga, kada se prijavite na primanje e-mail obavijesti, sudjelujete u nagradnoj igri itd., ili kada za skupljanje osobnih podataka postoji zakonska podloga ili BRZA DISTRIBUCIJA za obradu ima zakonit interes.

Vremensko razdoblje u kojem Ponuditelj čuva sakupljene podatke, je detaljnije objašnjeno u poglavlju Čuvanje osobnih podataka te Politike.

Namjena obrade i temelj za obradu podataka

Brza Distribucija prikuplja i obrađuje vaše osobne podatke temeljem sljedećih pravnih osnova:
• zakon i ugovorni odnosi
• zakonski (legitimni) interes
• privola pojedinca tj. kupca

Obrada podataka temeljem zakona i ugovornih obaveza

U situacijama kada je osiguravanje osobnih podataka ugovorna obveza, obveza koja je potrebna za sklapanje i izvođenje ugovora s Brzom Distribucijom, ili zakonska obveza, morate osigurati osobne podatke:
Primjerice ukoliko sa BRZOM DISTRIBUCIJOM ne podijelite osobne podatke (ime, prezime, adresu za dostavu, telefonski broj) BRZA DISTRIBUCIJA neće biti u mogućnosti sklopiti s vama Ugovor o prodaji robe na daljinu tj. narudžbu proizvoda i shodno tome neće moći isporučiti proizvod(e) jer neće imati podatke o naručitelju i adresu za isporuku.

Otvaranje korisničkog računa – Za korištenje BRZA DISTRIBUCIJA platforme i naručivanje putem iste potrebno se registrirati kao Korisnik. Za registraciju su potrebni sljedeći Osobni podaci – email adresa, korisničko ime i lozinka za pristup stranici.

Sklapanje ugovora na daljinu – Za sklapanje Ugovora na daljinu, potrebno je ispuniti podatke za dostavu proizvoda. Ukoliko Korisnik izabere opciju plaćanja Kreditnim karticama potrebno je na stranicama Web Secure Payment Gateway sustava ispuniti i podatke o kartici. BRZA DISTRIBUCIJA nema pristup podacima o vašoj kartici. BRZA DISTRIBUCIJA od strane WsPay sustava zaprima samo informaciju da li je vaša kupovina odobrena od strane Kartičara ili nije.

Obrada na temelju legitimnog interesa

BRZA DISTRIBUCIJA može podatke obrađivati i na temelju legitimnog interesa, koji su potrebni za bolje pružanje usluga, osim kada nad takvim interesima prevladaju interesi ili temeljna prava i slobode pojedinca, na kojeg se odnose osobni podaci, koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka.
U primjeru upotrebe zakonskog interesa BRZA DISTRIBUCIJA će uvijek presuditi sukladno s Općenitom uredbom o zaštiti podataka.

Općenita statistička obrada podataka o kupcima i njihovim narudžbama te potencijalnim kupcima (kontaktima) za namjene internih analiza prodaje, ponovnih narudžba, agregatnog ponašanja kupaca, optimizacije oglašavanja i poslovne optimizacije – U BRZOJ DISTRIBUCIJI provodimo općenitu statističku obradu podataka o kupcima i njihovim narudžbama te potencijalnim kupcima (kontaktima), temeljem koje radimo interne analize prodaje, ponovljenih narudžbi i agregatnog ponašanja kupaca te pratimo i optimiziramo svoju poslovnu učinkovitost i optimiziramo svoje oglašavanje, npr.:
· Pratimo koliko kupaca ponavlja narudžbe, koliko često i u kojoj vrijednosti
· Pratimo općenite statističke prodajne podatke, poput prosječne vrijednosti košarice, broja proizvoda u narudžbi i slično
· Pratimo odazive na elektronsku poštu, SMS poruke i različite marketinške poruke (Društvene mreže, Portali, internetski oglasi) i na temelju toga optimiziramo naše oglašavanje (odlučujemo što, gdje, kome i kako oglašavati).
· Ova vrsta statističkog praćenja pomaže nam optimizirati poslovanje i oglašavanje te temeljem toga korisnicima možemo ponuditi bolje proizvode i usluge.

Podaci o vašim prijašnjim narudžbama – Ukoliko kontaktirate korisničku podršku BRZE DISTRIBUCIJE, naši djelatnici mogu imati pristup vašim prijašnjim narudžbama i povijesti narudžbi, kako bi vam mogu ponuditi bolju uslugu. Ako to ne želite, tu vrstu obrade podataka možete u bilo koje vrijeme prekinuti.

Obrada podataka o nepreuzetim narudžbama na daljinu s namjenom sprječavanja prevara – Temeljem svog legitimnog interesa obrađujemo podatke o poslanim i nepreuzetim narudžbama na daljinu, s ciljem identificiranja kupaca koji nadprosječno naručuju proizvode s plaćanjem prilikom preuzimanja a zatim te proizvode ne preuzmu, čime nam nastaje poslovna šteta koju želimo spriječiti.
Kada takve kupce identificiramo, onemogućavamo im naručivanje proizvoda s plaćanjem prilikom preuzimanja, no još uvijek im je omogućeno naručivanje proizvoda s plaćanjem unaprijed putem virmana, kreditnim karticama ili kreditnom karticom.

Automatsko email komuniciranje s Korisnikom temeljem nedovršene narudžbe – Temeljem svog legitimnog interesa potencijalnim kupcima, koji su u košaricu dodali proizvode, a narudžbu nisu završili, povremeno pošaljemo e-mail obavijesti vezanu uz neizvršenu narudžbu, s ciljem nuđenja pomoći ili informacija. Ako to ne želite, tu vrstu obrade podataka možete u bilo koje vrijeme prekinuti.

Prilagođeno komuniciranje (preko e-maila, SMS-a, obavijesti preko internetskog pretraživača, informacija na internetskoj stranici, društvenim mrežama) s prilagođenim popustima, ponudama i sadržajima – Povremeno svojim Korisnicima predstavljamo prikladne ponude, popuste i druge sadržaje, koje bi mogle biti zanimljive temeljem vaših prijašnjih interakcija.

Za to koristimo sljedeće vaše podatke:
• Demografski podatci (spol, datum rođenja tj. starost, adresu)
• Povijest vaših narudžbi (kupljeni proizvodi, vrijeme kupnje, broj narudžbi)
• Pregledane stranice (pregled pojedinih proizvoda ili sadržaja koje mogu pokrenuti slanje prilagođenih obavijesti)
• Vaši odazivi (otvaranje obavijesti, klik na poveznicu, narudžba) na različite obavijesti koje vam šaljemo.

Ne koristimo bilo kakvo automatsko profiliranje, već samo odabiremo prikladan izbor primatelja za pojedine obavijesti. Pri tome se nikada ne fokusiramo na podatke pojedinaca, već izvodimo agregatnu obradu većih skupina. Ako to ne želite, tu vrstu obrade podataka možete u bilo koje vrijeme prekinuti.

Obrada na temelju vaše suglasnosti

BRZA DISTRIBUCIJA prikuplja (koristi) vaše osobne podatke samo kada mu to vi omogućite odnosno kada date izričitu privolu tj. suglasnost:
• kako bi vam omogućili upotrebu vašeg BRZA DISTRIBUCIJA korisničkog računa i kupovinu na internetskim stranicama https://tipsy.hr, te u svrhu tehničke administracije na BRZA DISTRIBUCIJA internet stranici,
• kako bi vam osigurao pristup do posebnih informacija koje su vam dostupne na internet stranici https://tipsy.hr i na vašem korisničkom računu/profilu kojeg vam prodavatelj osigurava,
• pripremu i slanje personaliziranih e-mail poruka, samo ukoliko ste se pretplatili na primanje promotivnih e-mail poruka
• slanje reklamnih obavijesti i drugih sadržaja preko elektronske pošte, SMS poruka, redovne pošte kada ste tome dali suglasnost,
• sve druge specifične namjene s kojima ste suglasni u svrhu poslovanja s https://tipsy.hr

Profiliranje korisnika na temelju suglasnosti

Temeljem vaše suglasnosti za primanje personaliziranih e-mail ili SMS obavijesti BRZA DISTRIBUCIJA će vas obavještavati o posebnim ponudama, promocijama, akcijama i drugim posebnim ponudama.
Kako bi osigurali da primate samo one ponude koje su vama zanimljive, omogućili smo korisnicima da definiraju područja interesa za koja žele primati promotivne obavijesti.

Da bi za vas kreirali najbolje ponude, možemo koristiti neke od sljedećih osobnih podataka:
• Demografski podaci (spol, datum rođenja tj. starost, adresa)
• Povijest vaših narudžbi (kupljeni proizvodi, vrijeme kupovine, broj narudžbi)
• Interesi (ukoliko ispunite upitnik o vašim interesima – LINK NA TO – slati ćemo vam promotivne materijale samo za kategorije proizvoda za koje ste izričito označili da želite primati.
• Ponašanje na BRZA DISTRIBUCIJA internetskim stranicama (pregled pojedinih proizvoda ili kategorija proizvoda, dodavanje proizvoda u košaricu, internetske transakcije)
• Vaši odazivi (otvaranje poruka, klik na poveznicu, kupnja) na različite poruke koje vam šaljemo.
Temeljem vašeg izbora u šaljemo vam personalizirane promotivne poruke:
• Samo one kategorije proizvoda za koje ste iskazali interes i potvrdili njihovo primanje u postavkama profila
• Izdvojene ponude za redovne kupce (Redovni kupci češće primaju posebne ponude rezervirane samo za njih)
Ukoliko se u bilo kojem trenutku predomislite, i više ne želite primati BRZA DISTRIBUCIJA promotivne poruke ili želite ažurirati svoj profil i izmijeniti/nadodati popis kategorija koje vas zanimaju to u svakom trenutku možete podesiti.