Josić Sauvignon Blanc 0,75l

9,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Josić Sauvignon Blanc je vrhunsko bijelo vino koje se proizvodi u vinogradima obitelji Josić, smještenim u srcu Baranje. Vina koja nastaju u podrumima Josić proizvode se u starom vinskom podrumu koji datira još iz 1935. godine. Obitelj Josić je podrum kupila 1999. godine i pažljivo ga restaurirala kako bi zadržala tradicionalni šarm, ali ga i opremila modernom tehnologijom koja olakšava proizvodnju. Vinogradi smješteni na Banovoj Kosi uzgajaju autentične sorte grožđa Baranje na tlu bogatom poviješću vinogradarstva. Vinarija se nalazi u slikovitom selu Zmajevac, na području poznatom kao Sardukom u prošlosti, nazvanom po turskom nazivu za otvor u brdu koji vodi u podzemni dio, s konstantnom temperaturom od 12° do 15°C. Spajanje tradicije i moderne tehnologije rezultira jednim od najprepoznatljivijih brendova hrvatskog vinarstva.

Ovo vino ima svježi i voćni okus, s dominantnim notama zelene jabuke, limete i kruške. Miris vina je svjež i intenzivan, s naglaskom na cvjetne note i citrusne arome. Proizvodi se od 100% sorte Sauvignon Blanc, koja se ručno bere i pažljivo selektira kako bi se osigurala najbolja kvaliteta grožđa.

Proces proizvodnje ovog vina uključuje fermentaciju grožđa u kontroliranim uvjetima kako bi se sačuvale prirodne karakteristike sorte. Nakon fermentacije, vino odležava u inox bačvama kako bi postiglo potpunu zrelost i uravnoteženost okusa. Josić Sauvignon Blanc ističe se sa svojim aromama jabuke, košene trave i bazge, veoma specifično vino koje se odlično sljubljuje uz šparoge, njoke i puretinu.

Josić Sauvignon Blanc je idealan izbor za sve prilike. Odlično se slaže uz riblje specijalitete, bijela mesa, salate i lagane umake. Također ga možete uživati kao aperitiv ili uz lagane voćne deserte.

SKU: P0010 Kategorije: ,