Opis
Graševina je selekcionirana s naših najboljih položaja uz redukciju prinosa (1kg/trsu). Lijepe i nježne voćne arome ananasa, zelene jabuke i vinogradarske breskve te mirodijske arome kamilice i suhog sijena čine karakterističan miris ”terroira” kutjevačkog vinogorja. Vino je fermentiralo i odležavalo u inox spremnicima u kontroliranim uvjetima. Završni dodir daje pikantnost tipična za graševinu. Obitelj Galić se naraštajima bavila vinogradarstvom, a ta naslijeđena ljubav prerasla je kod Josipa Galića u ozbiljan posao, tako da je 2005. osnovao i vlastitu tvrtku Galić d.o.o. Paralelno s proizvodnjom vina započela je i sadnja vlastitih vinograda na 4 mikrolokaliteta kutjevačkog vinogorja. Počevši od 2008. godine do danas u Vetovu, Podgorju, Kaptolu i Radovancima posađeno je 16 ha i kupljeno još 6 ha starih vinograda na rodu. Vinogradi smješteni u Požeškoj kotlini zauzimaju ukupno 29 hektara, a u proizvodnji vina koriste se najnovija saznanja o podlogama, sortimentu ne zanemarujući pritom ekološki aspekt proizvodnje. Od sortimenta strateški je najvažnija graševina, koja čini gotovo 40% ukupne proizvodnje.