Feravino Dika Graševina

5,29 

Na zalihi

Opis

Opis

Feravino Dika Graševina je bijelo je i suho vino kontroliranog zemljopisnog podrijetla iz Vinogorja Feričanci. Vinarija Feravino korijene svoje tradicije pronalazi još u 18. stoljeću. Na području Slavonije vinsku kulturu donijeli su Cisterciti i Templari. 1804. godine gradi se još i danas prisutni podrum te započinje vinogradarska proizvodnja u feričanačkom kraju. Feravino je kontinentalna vinarija koja osobitu ljubav, strast i znanje ulaže u vrhunska crvena vina, a posebnu pažnju posvećuje kraljici svojih vinograda i podruma frankovki, sorti grožđa koja je na pitomim obroncima Krndije pronašla svoj dom. Vinarija posjeduje oko 160 ha vinograda, od toga su jednako zastupljene bijele i crvene sorte. Vodeće sorte su već spomenuta frankovka i graševina, uz koje su zastupljeni i pinot bijeli, chardonnay, cabernet sauvignon, pinot crni, syrah, merlot i zweigelt. Godišnja proizvodnja Feravina kreće se između 900 tisuća litara.

Ovo vino predstavlja izvrsnu interpretaciju autohtone sorte graševina, koju je Feravino uspješno pretvorilo u simbol vrhunske kvalitete i bogatog okusa. Ima svjež i voćan okus s naglašenim notama zrelog voća poput jabuka i krušaka, uz primjetne kiseline koje dodatno osvježavaju. Arome su slojevite i kompleksne, s delikatnim cvjetnim notama koje doprinose bogatstvu okusa ovog vina.

Feravino Dika Graševina proizvodi se od pažljivo odabranih grožđa sorte graševina koje sazrijeva na suncu Slavonije. Grozdovi su izrasli iz tipičnog slavonskog, ilovastog, bogatog i ocjeditog, na različitim dubinama te izrazito mineralnog s prirodno ograničenom plodnošću na koju veliki utjecaj imaju šumoviti predjeli koji okružuju vinograd. Nakon berbe, grožđe se pažljivo fermentira i odležava u kontroliranim uvjetima kako bi se sačuvala prirodna svježina i voćnost.

Ovo vino karakterizira svježina, uravnoteženost i puno tijelo, što ga čini savršenim pratiteljem raznih jela. Odlično se slaže s jelima od bijele ribe, plodovima mora, peradi i salatama, ali također može biti užitak samostalno, kao aperitiv ili u društvu dobrih prijatelja.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Hrvatska

Volumen

0,75l

Alkoholni sadržaj

13%

SKU: P0524 Kategorije: ,