Kutjevo Graševina vrhunska 0,75l

8,49 

Na zalihi

Opis

Opis

Kutjevo Graševina vrhunska je vrhunsk bijelo vino, proizvedeno u srcu Slavonije u vinariji Kutjevo. Vina s obronaka Krndije, vina Kutjevo dolaze s nadmorske visine od 200 do 450 metara. Klima, terroir i vremenski uvjeti čine ove obronke savršenima za uzgoj vina, vjetrovi nisu problem zahvaljujući šumama na području geoparka Papuk, koji osiguravaju kontinuirane uvjete. Vinarija Kutjevo uvelike obraća pažnju na proizvodni proces, od same berbe nadalje. Graševina je autohtona sorta grožđa koja uspijeva na sunčanim obroncima vinograda Kutjeva, poznatih po idealnim uvjetima za uzgoj ovog prestižnog bijelog vina, a ova Graševina dolazi iz regije Hrnjevac čije je tlo većinom sedimentarna stijena sa primjesama gline.

Ovo vrhunsko vino odlikuje se svježinom, voćnošću i kompleksnošću okusa. Kutjevo Graševina vrhunska vino je zelenkastožute boje, ima prepoznatljive arome zrelog voća, poput zelene jabuke, kruške i breskve, koje se savršeno nadopunjuju s notama citrusa i blagim začinskim tragovima.  Na nepcu je vrlo lako i pitko, te ugodne gorčine i osvježavajućih kiselina.

Vinogradarske sorte Graševine uzgajaju se na sunčanim obroncima vinograda Kutjeva, gdje su uvjeti idealni za razvoj zrelog grožđa visoke kvalitete. Nakon pažljive ručne berbe grožđa u optimalnoj fazi zriobe, grožđe se pažljivo preša i fermentira na kontroliranoj temperaturi kako bi se sačuvala svježina i voćni karakter vina.

Ovo vino karakterizira uravnoteženost i kompleksnost okusa, čineći ga savršenim odabirom za uživanje u svim prilikama. Preporučujemo posluživanje Kutjevo Graševine vrhunske rashlađene na temperaturi od 8-10°C. Ovo vino savršeno se slaže uz riblje specijalitete, perad, lagane salate ili kao aperitiv.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

13%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P0417 Kategorije: ,