Feravino Graševina 1,0l

4,79 

Na zalihi

Opis

Opis

Feravino Graševina je pitko i osvježavajuće bijelo vino iz kontroliranog zemljopisnog podrijetla iz Vinogorja Feričanci. Vinarija Feravino korijene svoje tradicije pronalazi još u 18. stoljeću. Na području Slavonije vinsku kulturu donijeli su Cisterciti i Templari. 1804. godine gradi se još i danas prisutni podrum te započinje vinogradarska proizvodnja u feričanačkom kraju. Feravino je kontinentalna vinarija koja osobitu ljubav, strast i znanje ulaže u vrhunska crvena vina, a posebnu pažnju posvećuje kraljici svojih vinograda i podruma frankovki, sorti grožđa koja je na pitomim obroncima Krndije pronašla svoj dom. Vinarija posjeduje oko 160 ha vinograda, od toga su jednako zastupljene bijele i crvene sorte. Vodeće sorte su već spomenuta frankovka i graševina, uz koje su zastupljeni i pinot bijeli, chardonnay, cabernet sauvignon, pinot crni, syrah, merlot i zweigelt. Godišnja proizvodnja Feravina kreće se između 900 tisuća litara.

Ovo vino karakterizira osvježavajući okus i bogate voćne arome koje podsjećaju na zelenu jabuku, citrusno voće i breskvu. Svjetlije slamnato žute boje te ugodnog mirisa, a na jezikovim pupoljcima daje dojam čistoće i živosti.

Proces proizvodnje Feravino Graševine počinje pažljivim odabirom zrelog grožđa koje se ručno bere kako bi se osigurala najbolja kvaliteta. Grozdovi su izrasli iz tipičnog slavonskog, ilovastog, bogatog i ocjeditog, na različitim dubinama te izrazito mineralnog s prirodno ograničenom plodnošću na koju veliki utjecaj imaju šumoviti predjeli koji okružuju vinograd. Nakon berbe, grožđe se pažljivo preša i fermentira na kontroliranim temperaturama kako bi se očuvala svježina i voćnost aroma. Nakon fermentacije, vino odležava u inox bačvama kako bi se postigla savršena ravnoteža okusa i teksture.

Okus Feravino Graševine je suptilan, ali istovremeno kompleksan, s voćnim notama koje se savršeno nadopunjuju s blagom kiselošću i svježinom. A voćni miris mami osjetila. Ovo vino idealno je za uživanje uz lagane salate, morske plodove, bijelu ribu ili kao aperitiv uz predjela.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

12%

Volumen

1l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P0449 Kategorije: ,