Dom Perignon Blanc 0,75l

239,99 

Nema na zalihi

Opis

Opis

Dom Perignon Blanc je luksuzno pjenušavo vino proizvedeno u regiji Champagne u Francuskoj. Nazvan po Benediktinskom redovniku koji je svojim znanjem donio veliki napredak u samoj proizvodnji i izradi šampanjca, ovaj poznati brend „plod“ je tvrtke Moet & Chandon. Najpoznatiji svjetski brend šampanjca upoznao se sa svijetom 1921. godine a riječ je o vintage šampanjcu. Bez obzira na nedavnu pojavu ovog brenda, svoje korijene tvrtka Moet & Chandon nalazi u starom benediktinskom samostanu u Hautvillers-u. Ključni dio procesa je balansiranje elementa kako bi se moglo proizvesti čisto bijelo vino manipulacijom sustava prešanja crnog grožđa. Sam proces uzrokuje zadržavanje prirodne slatkoće vina. Od tada do današnjeg dana Dom Perignon postao je simbol ekskluzivnosti, prestiža i tradicije u čaši šampanjca.

Ovo izuzetno pjenušavo vino karakterizira sofisticirani spoj voćnih i cvjetnih aroma, popraćenih notama briochea i badema. Proizvedeno je od pažljivo odabranih grožđa Chardonnay i Pinot Noir sorti, uz poštovanje tradicionalnih metoda proizvodnje pjenušca. Ima bogat, lijep i uravnotežen karakter, što ovaj luksuzan šampanjac doista čini unikatnim.

Dom Perignon Blanc je poznat po svojoj kompleksnosti i dubokim slojevima okusa, s naglaskom na svježinu, eleganciju i postojanu mineralnost. Karakteristična svježina i voćnost ovog vina čine ga savršenim izborom za posebne prigode i svečane trenutke.

Ovo izvrsno pjenušavo vino najbolje je konzumirati ohlađeno na temperaturi od 8-10°C kako bi se najbolje istaknule njegove složene arome i svježina. Savršeno se slaže s morskim plodovima, ribljim jelima, ali i s finim sirevima poput briea ili camemberta. Uživajte u nezaboravnom iskustvu pjenušanja uz Dom Perignon Blanc, najprestižnije vino koje garantira vrhunski kvalitet i užitak.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

12,5%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P0547 Kategorije: ,