Josić Bijeli Pinot Superior 0,75l

10,49 

Nema na zalihi

Opis

Opis

Josić Bijeli Pinot Superior je vrhunsko vino od bijelog grožđa koje se proizvodi u vinogradima obitelji Josić, smještenim u srcu Baranje. Vina nastala u podrumima Josić izlaze iz starog vinskog podruma koji je nastao 1935. godine. Obitelj Josić podrum je kupila 1999. godine i restaurirala ga pazeći da se održi tradicionalni izgled samog podruma, nadograđujući ga s modernim tehnološkim rješenjima koji olakšavaju proizvodnju. Vinogradi na kojima se uzgaja grožđe nalaze se na prostoru Banove Kose, a riječ je o autentičnim sortama Baranje koje rastu na tlu koje je stotinama godina korišteno za uzgoj vinove loze. Sama vinarija nalaze se u idiličnom selu Zmajevac. Karakteristično područje u starim vremenima zvalo se Sardukom, što je turski naziv koji predstavlja specifičan otvor u brdu koji vodi u njegov podzemni dio gdje je temperatura konzistentna i kreće se između 12° i 15° Celzijusa. Tradicija i moderna tehnologija rezultiraju jednim od najjačih brendova hrvatskog vinarstva.

Ovo vino proizvodi se od sorte grožđa Pinot bijeli, poznate po svježim i voćnim karakteristikama. Arome i okusi ovog vina očaravaju svojom kompleksnošću i profinjenošću. Dominantne su note citrusa, zreloga bijelog voća poput kruške i jabuke, te blage mineralnosti. Suv i svjež okus Josić Bijelog Pinota čini ga savršenim odabirom za ljubitelje elegantnih i osvježavajućih vina.

Za vrijeme berbe brižljivo se biraju grozdovi kako bi se osigurala vrhunska kvaliteta grožđa. Nakon berbe, grožđe se pažljivo prerađuje i fermentira kako bi se sačuvali njegovi prirodni okusi i arome. Proces fermentacije provodi se pod kontroliranim uvjetima kako bi se postigla savršena ravnoteža između voćnosti i svježine.

Josić Bijeli Pinot ima svijetlu slamnato žutu boju i blistav izgled u čaši. Karakterizira ga ugodna kiselost i puno tijelo, što ga čini izvrsnim partnerom uz različite gastronomske specijalitete. Ovo vino idealno se slaže s jelima od ribe, bijeloga mesa, kao i s laganijim sirevima poput kozjeg sira ili svježeg sira. Osim toga, Josić Bijeli Pinot može se uživati i samostalno kao aperitiv, posebno u toplijim ljetnim mjesecima. Njegova svježina i voćnost pružaju osvježavajući doživljaj koji će oduševiti svakog ljubitelja vina.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

14%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P1394 Kategorije: ,