Krauthaker Graševina 1,0l

4,59 

Na zalihi

Opis

Opis

Krauthaker Graševina svježe je odlično bijelo vino, koje potpisuje vinarija Krauthaker, smještena u Kutjevu. Vinogradarstvo i vinarstvo Krauthaker posebnu pozornost posvećuje domaćoj autohtonoj sorti graševini koja često osvaja medalje na sajmovima i izložbama vina. Kao važnu odrednicu vlastite proizvodnje ističu uzgoj vinove loze po eko principima te kontinuitet kvalitete. Kvalitetu i uspješnost njihovih vina najviše opisuju mnogobrojna odličja dobivena na svjetski priznatim natjecanjima i ocjenjivanjima vina.

Ovo vino karakterizira osvježavajući okus i bogatstvo aroma koje su tipične za sortu Graševina. Na nepcu se ističu svježi voćni tonovi zrelih jabuka, krušaka i citrusa, uz nagovještaje meda i cvijeća. Miris je profinjen, s cvjetnim notama i voćnim naglascima koji mame osjetila. Kristalno je sjajeće lijepe slamnato-žute boje, s mirisom solidna intenziteta a koji upućuje na svježu jabuku, donekle i na vinogradsku breskvu, nudi i ponešto svijetlog poljskoga cvijeća.

Graševina se proizvodi od pažljivo odabranih grožđa sorte Graševina, koje se ručno beru kako bi se osigurala najviša kvaliteta. Nakon berbe, grožđe se pažljivo preša i fermentira na kontroliranim temperaturama kako bi se očuvala svježina voćnih aroma. Nakon toga, vino odležava u inoksojnim bačvama kako bi se postigla ravnoteža okusa i arome.

Ovo vino je izvrsno kao aperitiv ili kao pratnja uz hladna i topla predjela, primjerice uz domaći narezak, tjesteninu s umakom od povrća, rižote s plodovima mora, ribom, teletinom, kuhanu ribu.. Preporučuje se poslužiti ohlađeno na temperaturi od 8-10°C kako bi se najbolje istaknule njegove svježe arome i voćni karakter.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

13%

Volumen

1l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P0432 Kategorije: ,