Kutjevo Graševina 1,0l

5,49 

Na zalihi

Opis

Opis

Kutjevo Graševina je kvalitetno bijelo vino, proizvedeno u srcu Slavonije u vinariji Kutjevo. Vina s obronaka Krndije, vina Kutjevo dolaze s nadmorske visine od 200 do 450 metara. Klima, terroir i vremenski uvjeti čine ove obronke savršenima za uzgoj vina, vjetrovi nisu problem zahvaljujući šumama na području geoparka Papuk, koji osiguravaju kontinuirane uvjete. Vinarija Kutjevo uvelike obraća pažnju na proizvodni proces, od same berbe nadalje. Graševina je autohtona sorta grožđa koja uspijeva na sunčanim obroncima vinograda Kutjeva, poznatih po idealnim uvjetima za uzgoj ovog prestižnog bijelog vina, a ova Graševina dolazi iz regije Hrnjevac čije je tlo većinom sedimentarna stijena sa primjesama gline.

Ovo vino karakterizira svježina i voćnost, s naglaskom na citrusne note poput limuna i zelene jabuke. Arome cvjetnih tonova i blagi začinski tragovi upotpunjuju kompleksnost okusa.

Kutjevo Graševina proizvodi se pažljivim odabirom zrelog grožđa i tradicionalnim metodama proizvodnje. Nakon ručne berbe grožđa u optimalnoj fazi zriobe, grožđe se pažljivo preša i fermentira na kontroliranoj temperaturi kako bi se sačuvala svježina i voćni karakter vina. Ovo svjetlo žuto vino ima blistavu prozirnost i uravnoteženost okusa, s dugim, prijatnim finišem koji osvaja nepce svakog vinoljupca.

Kutjevo Graševinu preporučujemo kao savršen izbor uz riblje specijalitete, perad, lagane salate ili kao aperitiv. Ovo je izvrsno vino za uživanje u svim prilikama, od opuštenih večeri kod kuće do posebnih proslava i događaja. Najbolje se slaže uz morsku hranu, dimljeno meso i puricu. Uživajte u čarima Kutjevo Graševine i osjetite tradiciju i kvalitetu vinarije Kutjevo, dok se prepustite svježim i voćnim notama ovog izvrsnog vina.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

13,2%

Volumen

1l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P0606 Kategorije: ,