Kutjevo Graševina kvalitetna 0,75l

5,69 

Na zalihi

Opis

Opis

Kutjevo Graševina kvalitetna je kvalitetno bijelo vino, proizvedeno u srcu Slavonije u vinariji Kutjevo. Vina s obronaka Krndije, vina Kutjevo dolaze s nadmorske visine od 200 do 450 metara. Klima, terroir i vremenski uvjeti čine ove obronke savršenima za uzgoj vina, vjetrovi nisu problem zahvaljujući šumama na području geoparka Papuk, koji osiguravaju kontinuirane uvjete. Vinarija Kutjevo uvelike obraća pažnju na proizvodni proces, od same berbe nadalje. Neke od nagrada koje je ovo vino osvojilo su: Berliner Wein Trophy 2021. – zlato, Mundus Vini Summer Tasting 2021. – srebro, Decanter World Wine Awards 2021. – bronca, te International Wine Challenge 2021. – bronca.

Ovo vino karakterizira svježina i voćnost, s naglaskom na citrusne note poput limuna i zelene jabuke. Mirisni buket vina očarava nježnim cvjetnim aromama i blagim začinskim notama. Izuzetna pitkost i svježina čini ovo vino jednom od najpopularnijih graševina u Hrvatskoj. Vino zlatno žute boje sa zelenkastim notama, skladne biljne i voćne aromatike.

Kutjevo Graševina kvalitetna proizvodi se tradicionalnim metodama uzgoja i proizvodnje. Nakon ručne berbe grožđa u optimalnoj fazi zriobe, grožđe se pažljivo preša i fermentira na kontroliranoj temperaturi kako bi se sačuvao svježi voćni karakter i kompleksnost okusa.

Kutjevo Graševina kvalitetna idealan je izbor za uživanje uz razna jela, posebno riblje specijalitete, perad i lagane salate. Također je sjajan kao aperitiv ili uz lagane zakuske. Ovo izvrsno vino savršeno je za sve prilike, od opuštenih večeri kod kuće do posebnih proslava i događaja.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

12%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P0664 Kategorije: ,