Krauthaker Zelenac 0,75l

11,79 

Na zalihi

Opis

Opis

Krauthaker Zelenac je izuzetno kvalitetno bijelo vino, koje potpisuje vinarija Krauthaker, smještena u Kutjevu. Vinogradarstvo i vinarstvo Krauthaker posebnu pozornost posvećuje domaćoj autohtonoj sorti graševini koja često osvaja medalje na sajmovima i izložbama vina. Kao važnu odrednicu vlastite proizvodnje ističu uzgoj vinove loze po eko principima te kontinuitet kvalitete. Kvalitetu i uspješnost njihovih vina najviše opisuju mnogobrojna odličja dobivena na svjetski priznatim natjecanjima i ocjenjivanjima vina.

Ovo vino ima osvježavajući okus s voćnim notama zrelih jabuka i krušaka, uz suptilne tonove citrusa i svježeg bilja. Arome su slojevite i kompleksne, pružajući nezaboravan doživljaj na nepcu. Sjajeće je svjetlije zlatne boje, otvoreno i složeno, te obilježeno voćnošću, cvjetnim tonovima i nijansom meda.

Grožđe za Krauthaker Zelenac pažljivo se bere ručno kako bi se osigurala optimalna zrelost i kvaliteta. Nakon berbe, grožđe se pažljivo preša i fermentira na kontroliranim temperaturama kako bi se očuvali svi prirodni okusi i arome. Nakon fermentacije, vino odležava u inoksojnim bačvama kako bi postiglo puni izražaj okusa i arome. Okus je okrugao i skladan, završetak je voćni, relativno dugačak.

Krauthaker Zelenac savršen je izbor za sve ljubitelje kvalitetnih vina koji cijene autentičnost i tradiciju. Idealan je kao aperitiv ili kao pratnja uz razna jela od bijelog mesa, ribu i lagane salate. Preporučuje se poslužiti ohlađeno na temperaturi od 10-12°C kako bi se najbolje istaknule njegove svježe voćne arome i kompleksnost okusa. Odlično paše uz manje slatki voćni kolač, eventualno savijaču od jabuke ili sira te suhe kolačiće.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Hrvatska

Volumen

0,75l

Alkoholni sadržaj

12,5%

SKU: P0470 Kategorije: ,