Josić Graševina 0,75l

8,49 

Na zalihi

Opis

Opis

Josić Graševina je odlično bijelo vino koje se proizvodi u vinogradima obitelji Josić, smještenim u srcu Baranje. Vina koja nastaju u podrumima Josić proizvode se u starom vinskom podrumu koji datira još iz 1935. godine. Obitelj Josić je podrum kupila 1999. godine i pažljivo ga restaurirala kako bi zadržala tradicionalni šarm, ali ga i opremila modernom tehnologijom koja olakšava proizvodnju. Vinogradi smješteni na Banovoj Kosi uzgajaju autentične sorte grožđa Baranje na tlu bogatom poviješću vinogradarstva. Vinarija se nalazi u slikovitom selu Zmajevac, na području poznatom kao Sardukom u prošlosti, nazvanom po turskom nazivu za otvor u brdu koji vodi u podzemni dio, s konstantnom temperaturom od 12° do 15°C. Spajanje tradicije i moderne tehnologije rezultira jednim od najprepoznatljivijih brendova hrvatskog vinarstva.

Josić Graševina oduševljava svojim osvježavajućim voćnim okusom i cvjetnim aromama. Ovo vino karakterizira izražena svježina i uravnoteženost te prijatna kiselost, što ga čini idealnim izborom za različite prilike i jelovnike. Sa svojom zelenkastom bojom koja se starenjem mijenja u žutu, Graševina Josić donosi nam arome zelene jabuke i blagu kiselost tipičnu za graševinu.

Proces proizvodnje ovog vina počinje s ručnim berbama grožđa, koje se pažljivo selektira prije nego što se fermentira u kontroliranim uvjetima. Nakon toga, vino odležava u inoksojnim bačvama kako bi razvilo svoj puni potencijal okusa i arome.

Josić Graševina je savršen pratitelj uz lagane riblje ili pernate specijalitete, salate, tjestenine s laganim umacima te kao aperitiv uz razne predjela. Njegova osvježavajuća mineralnost i voćne note ističu se uz lagane ljetne obroke ili kao užitak u svakodnevnom opuštanju.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

13%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P0009 Kategorije: ,