Feravino Graševina Miraz 0,75l

8,79 

Na zalihi

Opis

Opis

Feravino Graševina Miraz je vrhunsko bijelo vino s bogatim voćnim notama i svježinom, iz kontroliranog zemljopisnog podrijetla iz Vinogorja Feričanci. Vinarija Feravino korijene svoje tradicije pronalazi još u 18. stoljeću. Na području Slavonije vinsku kulturu donijeli su Cisterciti i Templari. 1804. godine gradi se još i danas prisutni podrum te započinje vinogradarska proizvodnja u feričanačkom kraju. Feravino je kontinentalna vinarija koja osobitu ljubav, strast i znanje ulaže u vrhunska crvena vina, a posebnu pažnju posvećuje kraljici svojih vinograda i podruma frankovki, sorti grožđa koja je na pitomim obroncima Krndije pronašla svoj dom. Vinarija posjeduje oko 160 ha vinograda, od toga su jednako zastupljene bijele i crvene sorte. Vodeće sorte su već spomenuta frankovka i graševina, uz koje su zastupljeni i pinot bijeli, chardonnay, cabernet sauvignon, pinot crni, syrah, merlot i zweigelt. Godišnja proizvodnja Feravina kreće se između 900 tisuća litara.

Feravino Graševina Miraz ima prepoznatljivu svježinu i voćnost, s naglaskom na citrusnim aromama poput limuna i zrelih bijelih voćnih tonova. Okus je uravnotežen, sa slatkim i svježim notama koje savršeno upotpunjuju jedna drugu.

Glavni sastojci ovog vina su pažljivo odabrano grožđe sorte Graševina, uz dodatak prirodnih kvasaca za fermentaciju. Proces proizvodnje u vinariji Feravino obuhvaća strogi nadzor temperature i vremena fermentacije kako bi se postigao vrhunski kvalitet vina.

Feravino Graševina Miraz odlikuje se zelenkastom bojom s dubokom zlatnom nijansom, a miris je izražajan, voćnog karaktera s dominacijom zrele jabuke i marelice. Okus je pun, kompleksan s lijepim balansom alkohola, slasti i profinjene mineralnosti te završetkom koji oplemenjuje ugodna blaga bademasta gorčina koja je svojstvena slavonskoj graševini. Zavodljivost mirisa, elegancija okusa i pitkost osobine su ovog posebnog vina iu Slavonije.

Ovo vino se najbolje poslužuje rashlađeno na temperaturi od 8-10°C kako bi se istaknule njegove voćne arome i svježina. Feravino Graševina Miraz je idealan izbor za sve ljubitelje vrhunskih hrvatskih vina koji traže svježe i voćne karakteristike u svakom gutljaju.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

12%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P0616 Kategorije: ,