Kutjevo Cuvee 1,0l

4,49 

Na zalihi

Opis

Opis

Kutjevo Cuvee je kvalitetno suho vino rubinsko crvene boje, proizvedeno u srcu Slavonije u vinariji Kutjevo. Vina s obronaka Krndije, vina Kutjevo dolaze s nadmorske visine od 200 do 450 metara. Klima, terroir i vremenski uvjeti čine ove obronke savršenima za uzgoj vina, vjetrovi nisu problem zahvaljujući šumama na području geoparka Papuk, koji osiguravaju kontinuirane uvjete. Vinarija Kutjevo uvelike obraća pažnju na proizvodni proces, od same berbe nadalje.

Ovo elegantno vino kombinira najbolje sorte grožđa kako bi stvorilo neodoljivu mješavinu okusa i aroma. Karakterizira ga bogatstvo voćnih nota, uz naglašene arome crvenog voća poput trešanja i šumskih jagoda, te suptilne note začina i drva. Svojim punim i zaokruženim okusom, ovo vino ostavlja dugotrajan dojam na nepcu. U okusu skladno i zrelo, ugodno svježe vino čijim aromatskim profilom dominiraju voćne arome kupine i višnje.

Sastavljeno od pažljivo odabranih sorti grožđa , ovo vino nastalo je kupažom sorti cabernet franc, cabernet sauvignon, alicante bouschet, syrah i pinot crni. Mješavina je vina sorti Zweigelt, Gamay, Frankovke i Portugizca. Grožđe se beri ručno u optimalnom trenutku zrelosti kako bi se osigurala maksimalna kvaliteta i izražajnost. Nakon berbe, grožđe se pažljivo preša i fermentira u kontroliranim uvjetima kako bi se očuvali svi prirodni okusi i arome. Nakon fermentacije, vino odležava u hrastovim bačvama kako bi postiglo kompleksnost okusa i bogatstvo teksture.

Kutjevo Cuvee savršeno je vino za uživanje u posebnim prilikama ili kao pratnja uz raznovrsna jela. Ovo vino posebno se preporučuje uz mesna jela, posebno uz crveno meso, divljač, ali također odlično pristaje uz sireve i čokoladne deserte.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

13%

Volumen

1l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P0763 Kategorije: ,