Feravino Miraz Cuvee 0,75l

11,39 

Na zalihi

Opis

Opis

Feravino Miraz Cuvee je vrhunsko vino iz kontroliranog zemljopisnog podrijetla iz Vinogorja Feričanci. Vinarija Feravino korijene svoje tradicije pronalazi još u 18. stoljeću. Na području Slavonije vinsku kulturu donijeli su Cisterciti i Templari. 1804. godine gradi se još i danas prisutni podrum te započinje vinogradarska proizvodnja u feričanačkom kraju. Feravino je kontinentalna vinarija koja osobitu ljubav, strast i znanje ulaže u vrhunska crvena vina, a posebnu pažnju posvećuje kraljici svojih vinograda i podruma frankovki, sorti grožđa koja je na pitomim obroncima Krndije pronašla svoj dom. Vinarija posjeduje oko 160 ha vinograda, od toga su jednako zastupljene bijele i crvene sorte. Vodeće sorte su već spomenuta frankovka i graševina, uz koje su zastupljeni i pinot bijeli, chardonnay, cabernet sauvignon, pinot crni, syrah, merlot i zweigelt. Godišnja proizvodnja Feravina kreće se između 900 tisuća litara.

Ovo vino očarava svojom harmonijom voćnih i cvjetnih nota, s naglaskom na zrele crvene voćne okuse poput šljive i crne trešnje, uz dodir subtilnih začina i baršunastih tanina. Miraz Cuvee je izrađen od najkvalitetnijih grožđa sorte Merlot i Cabernet Sauvignon, te se fermentira i odležava u bačvama od hrastovine kako bi se postigla punoća okusa i kompleksnost.

Ovo vino ima duboku rubinsku boju s blago ljubičastim odsjajem, dok mu kompleksna aroma donosi note crvenog voća, začina i delikatnih drvnih tonova. Miraz Cuvee se najbolje konzumira na temperaturi od 16-18°C, te je idealan pratitelj uz razne mesne delicije poput pečenja, divljači ili sira snažnijeg okusa.

Osim toga, ovo vino također savršeno nadopunjuje večernje druženje uz sireve, pršut i druge delicije. Njegova bogata struktura i duboki okusi čine ga omiljenim izborom za sve prigode, od obiteljskih okupljanja do posebnih proslava.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Hrvatska

Volumen

0,75l

Alkoholni sadržaj

13,5%

SKU: P0625 Kategorije: ,