Josić Cuvee Superior 0,75l

18,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Josić Cuvee Superior je vrhunsko crno vino koje se proizvodi u vinogradima obitelji Josić, smještenim u srcu Baranje. Vina koja nastaju u podrumima Josić proizvode se u starom vinskom podrumu koji datira još iz 1935. godine. Obitelj Josić je podrum kupila 1999. godine i pažljivo ga restaurirala kako bi zadržala tradicionalni šarm, ali ga i opremila modernom tehnologijom koja olakšava proizvodnju. Vinogradi smješteni na Banovoj Kosi uzgajaju autentične sorte grožđa Baranje na tlu bogatom poviješću vinogradarstva. Vinarija se nalazi u slikovitom selu Zmajevac, na području poznatom kao Sardukom u prošlosti, nazvanom po turskom nazivu za otvor u brdu koji vodi u podzemni dio, s konstantnom temperaturom od 12° do 15°C. Spajanje tradicije i moderne tehnologije rezultira jednim od najprepoznatljivijih brendova hrvatskog vinarstva.

Ovo izvanredno vino karakterizira složena aroma trešanja, šumskog bobičastog voća, začina i nota hrasta. Ovo vino karakterizira pun i kompleksan okus s notama crvenih bobica, crne čokolade i začina, uz blagu zemljastu i hrastovu podlogu. U okusu možemo prepoznati i blagi utjecaj tamne čokolade i kave. Ima izraženu strukturu i postojan finiš, što ga čini idealnim za uživanje uz različite prigode.

Josić Cuvee Superior izrađuje se od najkvalitetnijih grožđa sorte Cabernet Sauvignon, Merlot i Cabernet Franc, uz strogu selekciju bobica pri berbi. Nakon toga, grožđe se pažljivo fermentira i macerira kako bi se postigao bogatstvo okusa i boje.

Josić Cuvee Superior najbolje je konzumirati uz crveno meso, divljač, sireve srednje do jake arome te razne vrste jela od tjestenine s umacima na bazi rajčice. Ovo vino također je odličan pratitelj za večernje druženje s prijateljima ili romantičnu večeru uz svijeće. Ovo vino najbolje se uparuje sa težim mesnim jelima i rižotima, iako će biti odlično i u kombinaciji sa voćnom tortom ili pitom. Isplati se probati, a pogotovo uživati u crnom dragulju.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Hrvatska

Volumen

0,75l

Alkoholni sadržaj

13,5%

SKU: P0016 Kategorije: ,