Johnnie Walker Double Black Label 0,70l

40,99 

Nema na zalihi

Opis

Opis

Johnnie Walker Double Black Label je premium škotski viski koji simbolizira luksuz, kvalitetu i tradiciju. Johnnie Walker je hrvatskom narodu poznat pod nadimkom „Šetač“, a ujedno je i  najpoznatiji škotski viski diljem svijeta. Prodaje se u gotovo svakoj državi na svijetu, s godišnjom proizvodnjom koja prelazi 223.7 milijuna prodanih boca. Priča osnivača Johna Walkera počinje u Kilmarnocku 1820. godine, gdje se unatoč teškim situacijama i visokim porezima ovaj farmer uspjeva izboriti prodajući svoj Kilmarnock Whiskey. Posebnost ovih viskija bila je u tome što se radio kako bi udovoljio zahtjevima svakog kupca, budući da John nije imao svoj brend. No, za uspjeh samog Johnnie Walkera zaslužni su većinom njegovi sinovi, koji su nastavili očevim stopama i pretvorili njegovu ideju u stvarnost kreirajući „besmrtan“ brend viskija koji se održao do današnjeg dana. Izdvojili su se od ostalih upravo karakterističnom ambalažom neuobičajenom za tadašnja alkoholna pića i samom činjenicom da je to jedan od prvih „blended“ viskija. Dostupan cijenom i pun inovacija, Johnnie Walker div je kojeg ne treba olako shvatiti.

Od klasičnog Johnnie Walker Black Labela razlikuje se paprenim aromama, većim bogatstvom okusa koje uključuje note sušenog voća i vanilije, te završetkom koji je znatno jači nego onaj standardnog Black Labela.

U ovom viskiju možete osjetiti složene arome dima, karameliziranog šećera, začina i suhog voća, koje stvaraju uravnotežen i profinjen okus. Glavni sastojci u proizvodnji ovog viskija uključuju ječmeno sladno zrno, vodu i kvasac, te se posebna pažnja posvećuje procesu pečenja slada i razvoju karakterističnih aroma.

Johnnie Walker Double Black Label odlikuje se tamnijom bojom i kompleksnijim okusom u usporedbi s klasičnim Black Labelom. Ovaj viski najbolje se konzumira kao aperitiv ili digestiv, rashlađen ili uz dodatak nekoliko kapi čiste vode kako bi se otvorili svi njegovi slojevi okusa.

Ovaj viski je idealan izbor za ljubitelje intenzivnih i bogatih okusa, te za sve one koji traže napredniju verziju klasičnog Johnnie Walkera.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

40%

Volumen

0,7l

Zemlja podrijetla

Škotska

SKU: P2224 Kategorije: ,