Kota Chardonnay Sur Lie 0,75l

17,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Kota Chardonnay Sur Lie ili Kota 267 je vrhunsko bijelo vino proizvedeno u vinariji Kota, čiji su vinogradi smješteni na povišenim terenima, obroncima planina i nižeg gorja, koji na svojim južnim padinama imaju izvrsne uvjete za proizvodnju grožđa visoke kvalitete. Regija je vrlo bogata sortama, a cijelo područje obilježeno je u većini bijelim vinima koja su vrlo svježa i lagana, uglavnom voćnih aroma. Vinarija iskorištava ono najbolje što ova bogata regija pruža pa na sveukupno dva hektara zemlje, obrađuju se vinogradi chardonnaya i sauvignona od kojih se godišnje u vinariji proizvede 10.000 boca pjenušca i vina. Svaki pjenušac i vino u svom nazivu nosi oznaku nadmorske visine vinograda iz kojeg je nastalo po čemu su vina Kota prepoznatljiva.

Ovo vino ima svježi i voćni okus s izraženim notama zrelog voća poput jabuke, kruške i ananasa. Arome su bogate i intenzivne, s dodatnim nijansama badema i vanilije koje dolaze iz procesa odležavanja na talogu (sur lie). Ova tehnika daje vinu puno tijelo, dublji okus i izraženiju teksturu.

Glavni sastojci vina su grožđe sorte Chardonnay. Nakon berbe, grožđe se pažljivo preša i fermentira pri niskim temperaturama kako bi se sačuvale prirodne arome i svježina. Nakon toga slijedi proces odležavanja na talogu (sur lie), koji traje nekoliko mjeseci i daje vinu dodatnu kompleksnost.

Karakteristike ovog vina uključuju svježinu, živahnu kiselinu i bogatstvo voćnih aroma. Miris je dugog trajanja koji se stajanjem vina u čaši još više otvara pa ovo vino treba tretirati kako ono i zaslužuje, a to je prepustiti se svojim čulima i uživati u svakom dodiru s njime. Zlatno žute boje, vrlo bistro i u mirisu čisto te kremastog i izraženog okusa koji se dugo zadržava u ustima.

Kota Chardonnay Sur Lie idealno je za uživanje kao aperitiv ili uz lagane riblje ili peradne obroke. Ovo bogato vino lijepo ide uz jače začinjena jela, ali njegova suptilnost pridonosi užitku i nešto lakšim jelima, kao i uz morske plodove. Idealan za proslave, svečane prigode ili samo za opuštanje i uživanja u čaši dobrog vina.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

13,2%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P1222 Kategorije: ,