Josić Traminac 0,75l

8,49 

Nema na zalihi

Opis

Opis

Josić Traminac je odlično bijelo vino koje se proizvodi u vinogradima obitelji Josić, smještenim u srcu Baranje. Vina koja nastaju u podrumima Josić proizvode se u starom vinskom podrumu koji datira još iz 1935. godine. Obitelj Josić je podrum kupila 1999. godine i pažljivo ga restaurirala kako bi zadržala tradicionalni šarm, ali ga i opremila modernom tehnologijom koja olakšava proizvodnju. Vinogradi smješteni na Banovoj Kosi uzgajaju autentične sorte grožđa Baranje na tlu bogatom poviješću vinogradarstva. Vinarija se nalazi u slikovitom selu Zmajevac, na području poznatom kao Sardukom u prošlosti, nazvanom po turskom nazivu za otvor u brdu koji vodi u podzemni dio, s konstantnom temperaturom od 12° do 15°C. Spajanje tradicije i moderne tehnologije rezultira jednim od najprepoznatljivijih brendova hrvatskog vinarstva.

Josić Traminac karakterizira bogat, voćni okus s naglašenim notama ruže, breskve i egzotičnog voća. Miris je intenzivan i slojevit, s cvjetnim i voćnim aromama koje mame osjetila.

Ovo vino odlikuje se svježinom i uravnoteženošću te ima profinjeni okus i dugotrajan završetak. Njegova svjetla, slamnato žuta boja dodatno naglašava njegovu privlačnost. Traminac Josić najbolje se konzumira rashlađen na temperaturi od 10-12°C i idealno se slaže s jelima poput bijelog mesa, ribe, plodova mora te laganih salata s voćem. Također je odličan izbor kao aperitiv ili uz desertne delicije poput voćnih torti ili slastica od vanilije.

Vinograd Josić Traminca smješten je na području Baranje, poznatom po plodnoj zemlji i povoljnim uvjetima za uzgoj vinove loze. Berba se obavlja ručno kako bi se osigurala najbolja kvaliteta grožđa, a zatim se pažljivo prenosi u podrum radi fermentacije. Proces proizvodnje odvija se pod strogim nadzorom vinara koji se trude očuvati autentičnost i kvalitetu vina.

Uživajte u jedinstvenom iskustvu okusa i mirisa s Josić Tramincom, kvalitetnim vinom koje će oplemeniti svaku prigodu.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

13,5%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P0027 Kategorije: ,