Kutjevo Pinot Crni 0,75l

8,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Kutjevo Pinot Crni je vrhunsko crno vino, proizvedeno u srcu Slavonije u vinariji Kutjevo. Vina s obronaka Krndije, vina Kutjevo dolaze s nadmorske visine od 200 do 450 metara. Klima, terroir i vremenski uvjeti čine ove obronke savršenima za uzgoj vina, vjetrovi nisu problem zahvaljujući šumama na području geoparka Papuk, koji osiguravaju kontinuirane uvjete. Vinarija Kutjevo uvelike obraća pažnju na proizvodni proces, od same berbe nadalje. Vinarija Kutjevo, s više od 800 godina tradicije, poznata je po proizvodnji vrhunskih vina, a Kutjevo Pinot Crni je jedno od njih.

Ovo izuzetno vino obiluje složenim okusima i bogatim aromama crnog voća, šumskog voća i začina. Ima duboku rubin crvenu boju koja privlači pažnju, dok se u nosu otkrivaju profinjene note crnih trešanja, šljiva i začina poput vanilije i karanfilića.

Kutjevo Pinot Crni proizvodi se od pažljivo odabranih grozdova sorte Pinot Crni koji se ručno beru u optimalnoj fazi zriobe. Nakon berbe, grožđe se pažljivo preša, a sok fermentira uz kontroliranu temperaturu kako bi se sačuvala sva bogatstva i kompleksnost vina.

Ovo vino karakterizira puno tijelo, mekani tanini i dugotrajan završetak te je savršen odabir za ljubitelje crnih vina. Kutjevo Pinot Crni se najbolje poslužuje uz crveno meso, divljač, pečene ili grilane ribe, kao i uz razne sireve. Vino osebujnog karaktera, savršeno za posebne trenutke s vrhunskim okusima Slavonije.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

13%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P1690 Kategorije: ,