Kabola Muškat Momjanski Dolce 0,5l

23,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Kabola Muškat Momjanski Dolce je vrhunsko desertno vino koje se proizvodi u vinogradima na momjanskom području u Istri. Idealan položaj okolnih brežuljaka koji su okrenuti prema jugozapadu i suncu, preduvjet je, ali i tajna proizvodnje dobrih vina ovog kraja. U neposrednoj blizini svjetskih poznatih vinskih regija sjedinjuju se crvena i siva zemlja što vinima daje posebno bogatstvo. Tipične sorte čudesnih boja i mirisa su istarska malvazija, muškat, refošk, teran, merlot, cabernet sauvignon. Vina Kabola proizvedena su od odabranih sorti grožđa sjeverozapadnog dijela istarskog poluotoka, gdje lokacija, klima, tlo i tradicija, vinima Kabola daju njihov poseban “terroir”. Proizvodeći vina od 1891. godine, okrenuti budućnosti i poštujući prošlost, treća generacija obitelji Markežić oblikovala je svoj vlastiti i prepoznatljivi stil proizvodnje vina. Marino Markežić, svjestan svih prednosti koje donosi ova zemlja, odlučio je nastaviti tradiciju svojih predaka u proizvodnji vina, ali na suvremen način.

Muškat Momjanski je poznat po svojoj slatkoći i bogatim voćnim aromama koje podsjećaju na breskve, marelice i citrusno voće. Krasi ga lijepa zelenkasto žuta boja, kristalno je bistro i djelomično gusto. Miris je razigran i lepršav, na prvi miris dominira cvjetna nota, koju slijedi nota sočne nektarine, onda nota lichija s malo livadnog meda. Vino je poluslatko, djelomično toplo i djelomično mekano, ima lijepu svježinu i vrlo je ukusno sa srednjim tijelom. Vino ima dobru ravnotežu, intenzivan okus, ukusno je i harmonično te se lijepo pije, a naknadno se javlja i okus marelice.

Najbolje se konzumira kao desertno vino uz slastice poput voćnih torti, kolača od badema ili sladoleda. Može se poslužiti kao aperitiv, a odlično ide uz prosciutto melone, bučinu juhu i kolače. Uživajte u ovoj slatkoj poslastici uz posebne prigode ili kao završetak obroka.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

14,5%

Volumen

0,375l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: K-0009 Kategorija: