Franković Malvazija 0,75l

8,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Franković Malvazija je vrhunsko vino proizvedeno na obalama Istre. Duga vinska tradicija obitelji Franković, generacijama je ostala konstanta, čvršća od vezanosti za mjesto, pa ni ljubavlju potaknuto putovanje Josipa Frankovića iz središnje Istre u Buje nije ugrozilo od oca usađenu ljubav prema lozi i strast prema proizvodnji vina. Štoviše, novo mjesto života i odabir zemljišta na pažljivo izabranom, neobično blagorodnom položaju Santa Lucie s dobitnom kombinacijom vapnenca i gline, bila je temelj nove vinske priče sa starim korijenima i stabljikom, kroz koju teče iskustvo neformalne mudrosti, formalne agronomske naobrazbe i praksa vođenja velikih vinskih postrojenja. A da grožđe ne pada daleko od trsja, pokazuje i mlađi nastavak obitelji, koji podupire tu šireću vinsku priču, internim angažmanom i odabirom vinarskog obrazovanja.

Ovo vino krasi lijepa slamnato žuta boja, a miris je fin i ugodan, te zavodljivo razigran u čaši. Na prvu se osjete mirisi agruma, poput narančine korice, a potom se javlja nota breskve i ananasa na što se veže klasični malvazijski miris koji podsjeća na cvijet bagrema. Vino je uravnoteženo, intenzivno, a okus ima dobru trajnost u ustima na što se naslanja fini dugački završetak na kojem se nalazi after taste u obliku breskve.

Ovo vino najbolje dolazi do izražaja kada se poslužuje rashlađeno, na temperaturi od 10-12°C. Idealno se slaže s morskim plodovima, ribom, bijelim mesom, svježim sirevima i laganijim jelima poput salata i tjestenine.

Osvježavajućeg karaktera i elegantnih aroma, Franković Malvazija pruža nezaboravno vinsko iskustvo za svaku priliku. Bilo da se opuštate kod kuće ili uživate u večeri s prijateljima, ovo vino će sigurno zadovoljiti vaše nepce i ostaviti trajan dojam.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

13,5%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P0673 Kategorije: ,