Coronica Malvazija 0,75l

11,29 

Na zalihi

Opis

Opis

Coronica Malvazija je vrhunsko vino proizvedeno u istarskoj regiji. Vinarija Coronica u potpunosti se trudi iskoristiti istarsku zemlju i napraviti vrhunsko vino. Od samog procesa branja grožđa trude se i biraju samo grožđe najbolje kvalitete kako bi svoje umjeće doveli do vrhunca. Fokusirani na dvije endemske vrste – Istarsku Malvaziju i Teran – a svojim pristupom u izradi vina daju veliki doprinos hrvatskoj vinskoj kulturi. Promjenama unutar procesa proizvodnje i promjenom trajanja odležavanja vina postavljaju svojevrstan trend.

Malvazija je svijetložuta vinska sorta koja se odlikuje svježim i voćnim okusom, s primjetnim notama citrusa, zrelog voća i začinskog bilja. Ovo vino karakterizira bogata i kompleksna aroma te svježina i uravnoteženost okusa.

Proizvodi se od 100% sorte malvazije istarske, koja se uzgaja na lokalnim vinogradima vinarije Coronica na istarskom poluotoku. Nakon ručne berbe, grožđe se pažljivo preša i fermentira pri kontroliranoj temperaturi kako bi se sačuvala svježina i voćnost. Nakon fermentacije, vino odležava u inoks bačvama prije nego što se flašira. Svoj proizvod kombinirali su sa jednostavnim minimalističkim dizajnom i rukopisnim tekstom koji boci daje eleganciju i jednostavnost. Svake godine proizvedu se dvije vrste malvazije – jedna „svježa“, a druga „odležana“. Koju god malvaziju odabrali zagarantirano ćete uživati u mineralnim i paprenim notama – svježina će biti očuvana bez obzira na to koliko je dugo stajala u boci.

Coronica Malvazija najbolje je konzumirati ohlađeno na temperaturi od 10-12°C. Ovo vino savršeno se slaže s mediteranskim jelima poput ribe, školjki, bijelog mesa i salata, ali također može biti užitak samo za sebe. Njegova svježina i voćnost čine ga izvrsnim izborom za ljetne večeri i druženja s prijateljima. Osim što je idealno za opuštanje, Coronica Malvazija također je savršen poklon za ljubitelje vina ili za posebne prigode kao što su rođendani ili obljetnice. Uz svaku čašu Coronica Malvazije, uživajte u okusima i mirisima Istre te bogatstvu hrvatske vinske tradicije.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

13%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P0032 Kategorije: ,