Feravino Frankovka 1,0l

4,79 

Na zalihi

Opis

Opis

Feravino Frankovka je crveno vino izvrsne kvalitete, iz kontroliranog zemljopisnog podrijetla iz Vinogorja Feričanci. Vinarija Feravino korijene svoje tradicije pronalazi još u 18. stoljeću. Na području Slavonije vinsku kulturu donijeli su Cisterciti i Templari. 1804. godine gradi se još i danas prisutni podrum te započinje vinogradarska proizvodnja u feričanačkom kraju. Feravino je kontinentalna vinarija koja osobitu ljubav, strast i znanje ulaže u vrhunska crvena vina, a posebnu pažnju posvećuje kraljici svojih vinograda i podruma frankovki, sorti grožđa koja je na pitomim obroncima Krndije pronašla svoj dom. Vinarija posjeduje oko 160 ha vinograda, od toga su jednako zastupljene bijele i crvene sorte. Vodeće sorte su već spomenuta frankovka i graševina, uz koje su zastupljeni i pinot bijeli, chardonnay, cabernet sauvignon, pinot crni, syrah, merlot i zweigelt. Godišnja proizvodnja Feravina kreće se između 900 tisuća litara.

Svako gutljaj ove Frankovke pruža jedinstveno iskustvo okusa i mirisa. Karakterizira je bogatstvo crvenog voća, poput trešanja i šljiva, uz naznake začina i cvjetnih nota. Arome su slojevite i kompleksne, stvarajući savršenu ravnotežu između voćnih i začinskih karakteristika. Vino je ugodne, žive i intenzivne rubinske boje s mirisom tamnog voća koje budi sva osjetila. Srednje je gustoće te osvježavajućeg okusa.

Ovo vino se proizvodi od sorte Frankovka, koja je autohtona sorta vinove loze u Hrvatskoj. Grozdovi su izrasli iz tipičnog slavonskog, ilovastog, bogatog i ocjeditog, na različitim dubinama te izrazito mineralnog s prirodno ograničenom plodnošću na koju veliki utjecaj imaju šumoviti predjeli koji okružuju vinograd. Grožđe se pažljivo bere i fermentira kako bi se sačuvala njegova prirodna aroma i svježina. Nakon fermentacije, vino odležava u drvenim bačvama kako bi postiglo svoj puni potencijal i kompleksnost okusa.

Feravino Frankovka ima srednje tijelo i glatku teksturu, s mekim taninima i svježom kiselošću. To ga čini izvrsnim odabirom za uparivanje s raznim jelima, poput jela od crvenog mesa, tjestenina s umacima od rajčice ili sirevima.

Ovo vino se najbolje poslužuje na temperaturi od 14 do 16 °C kako bi se istaknule njegove kompleksne arome i okusi. Idealno je za uživanje uz večeru s prijateljima ili obitelji, ali može se uživati i samostalno, kao opuštajući napitak nakon napornog dana.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

12%

Volumen

1l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P0448 Kategorije: ,