Opis
Plavac Mili Moj je vino tamne rubin boje, srednjeg do punog tijela i buket crnog voća i pčelinjeg voska, klasični plavac mali. Na nosu mediteransko bilje, divlji komorač, ružmarin, primorje, morska sol s daškom dima. Na nepcu, tanini su još uvijek snažni što ukazuje da su pred njima godine razvoja. Najbolje je otvoriti nekoliko sati prije pijenja. Vino postaje uravnoteženije, mekše i puno bolje za piće. Podsjeća na vrstu Barola koji ima životinjski miris. No, ako se nakon nekog vremena ostavi da diše, miris nestaje i ostaje izvrstan primjerak autohtone sorte plavac mali. Izvrstan odnos cijene i kvalitete. Poljoprivredna zadruga Stoviš djeluje u Stonu, na području Dubrovačko-neretvanske županije i bavi se proizvodnjom maslinovog ulja i domaćeg vina. Zadruga zapošljava 7 ljudi i usmjerena je na proizvodnju najboljeg maslinovog ulja i vina sa svoje mikrolokacije na Pelješcu. Grožđe za ovo vino je s položaja Mili, a položaj Mili potječe iz Dubrovačke Republike. Na vina s ove mikrolokacije utječe vjetar koji često puše iz smjera Stona, točnije sa stonskih solana. Ovi vinogradi spadaju u rijetke koje nije opustošila filoksera u 19. stoljeću. Mili je položaj jedinstvenih mikroklimatskih karakteristika, južne ekspozicije na poluotoku Pelješcu. Slični kao poznati i zaštićeni položaji Dingač i Postup, ali nešto južnije do još nepristupačnijeg terena.