Nikka Days 0,70l

38,99 

Nema na zalihi

Opis

Opis

Nikka Days je izvanredan japanski viski koji je proizvela poznata destilerija Nikka. Masataka Taketsuru bio je japanski inženjer i osnivač poznate destilerije Nikka Whisky. Poznat kao “otac japanskog viskija”, Taketsuru je 1919. godine putovao u Škotsku kako bi naučio umijeće proizvodnje viskija prije nego što je osnovao vlastitu destileriju u Japanu. Njegova strast i predanost iznjedrile su viskije vrhunske kvalitete koji su postali sinonim za japansku viskiju industriju. Nikka Days je kreiran u dvije destilerije pod okriljem Nikka brenda, Miyagikyo i Yoichi, dvije odvojene destilerije iz kojih dolaze whiskyi, te se miješaju i stvaraju Nikka Days. Ovaj whisky se vrlo često karakterizira kao “whisky za svaki dan”, jer je jednostavno takav, balansiran, te punog i zaokruženog okusa. Krase ga prekrasne cvijetne arome na nosu, dok se u okusu osjeti eksplozija voća, te nezaboravan aftertaste. 

Karakterizira ga harmonija između slatkih i začinskih tonova, s naglaskom na voćne note poput kruške i jabuke, koje pružaju osvježavajuću i bogatu senzaciju na nepcu. Arome koje se oslobađaju prilikom ispijanja ovog viskija su delikatne i profinjene, s nijansama vanilije, meda i citrusa.

Ovaj viski je pažljivo kreiran kako bi pružio savršen balans okusa i aroma. Proizveden je od pažljivo odabranih sastojaka, uključujući najfinije ječmene i kukuruzne žitarice, te vodu visoke kvalitete iz japanskih izvora. Nikka Days se proizvodi kombinacijom tradicionalnih japanskih tehnika destilacije i suvremenih inovacija. Nakon fermentacije, viski se destilira u bakrenim kotlovima kako bi se postigla najbolja kvaliteta i čistoća okusa. Ovaj viski zatim odležava u hrastovim bačvama kako bi se postigla dubina i kompleksnost okusa.

Karakteristike Nikka Days viskija čine ga savršenim izborom za sve prilike. Može se uživati ​​samostalno, uz kockice leda ili u koktelima, pružajući svakom iskustvu posebnu notu elegancije i profinjenosti. Uživajte u jedinstvenoj paleti okusa koju nudi Nikka Days i učinite svoje trenutke posebnima.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

40%

Volumen

0,7l

Zemlja podrijetla

Japan

SKU: P0002 Kategorija: