Nikka Miyagikyo Single Malt 0,70l

84,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Nikka Miyagikyo Single Malt je viski izuzetne kvalitete, proizveden u destileriji Miyagikyo u Japanu, poznatoj po svojoj inovativnosti i tradiciji. Masataka Taketsuru bio je japanski inženjer i osnivač poznate destilerije Nikka Whisky. Poznat kao “otac japanskog viskija”, Taketsuru je 1919. godine putovao u Škotsku kako bi naučio umijeće proizvodnje viskija prije nego što je osnovao vlastitu destileriju u Japanu. Njegova strast i predanost iznjedrile su viskije vrhunske kvalitete koji su postali sinonim za japansku viskiju industriju. Taketsuru je odabrao dolinu Miyagi kao mjesto za svoju drugu destileriju, a započeo je s radom 1969. Cilj mu je bio stvoriti potpuni kontrast između dviju destilerija, Miyagikyo i Yoichi, s različitim prirodnim okruženjem i proizvodnim metodama. Miyagikyo sladovi opisani su kao elegantni i voćni. Izrađeni od svijetlozrnatog i neoguljenog sladnog ječma, viskiji destilirani i zagrijani neizravnom parom, te izražavaju prepoznatljivu voćnost i osjetljiv osjećaj u ustima.

Ova prefinjena kapljica nudi složen i uravnotežen okus s voćnim notama i nježnim začinskim naglascima, stvarajući jedinstveno iskustvo za nepce. Sa svojim profinjenim aromama voća poput jabuke, kruške i citrusa, Nikka Miyagikyo Single Malt osvaja srca ljubitelja viskija diljem svijeta. Kombinacija voćnih i začinskih tonova stvara bogatstvo okusa koje se postiže samo pažljivim odabirom sastojaka i pažljivim procesom proizvodnje.

Ovaj viski proizvodi se od najkvalitetnijeg ječma i vode iz planinskih izvora, koristeći tradicionalne metode destilacije poznate samo japanskim majstorima destilacije. Nakon destilacije, viski odležava u posebno odabranim bačvama od američkog hrasta, što mu daje bogatstvo i kompleksnost okusa.

Nikka Miyagikyo Single Malt je savršen za uživanje u svim prilikama. Može se pijuckati čisto ili s dodatkom malo vode kako bi se oslobodile sve njegove slojevite arome. Također se može koristiti u koktelima kako bi se dodao složen i profinjen okus vašim omiljenim pićima. Ovaj viski je prava poslastica za ljubitelje viskija koji traže nešto posebno.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

45%

Volumen

0,7l

Zemlja podrijetla

Japan

SKU: BD199 Kategorije: ,