Sir Edmond – Bourbon Vanilla Infused Gin 0,7l

39,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Sir Edmond gin je prvi na svijetu gin infuziran Bourbon vanilijom. Porijeklom iz Nizozemske, Sir Edmond je izrađen od šest vrsta začina: borovica, đumbir, anđelika, kardamom, cimet i naravno bourbon vaniija. Već spomenuta vanilija dolazi sa otoka La Reunion koji je u neposrednoj blizini popularnog Madagaskara. Inače, Bourbon vanilija je drugi najskuplji začin na svijetu nakon Šafrana.

1841. godine baš na otoku La Reunion na plantaži vanilije radio je 12-godišnji dječak koji je shvatio kako se vanilija može ručno oprašiti, te je samim tim “izumom” promijenio kompletnu povijest u proizvodnji vanilije. Takva tehnika oprašivanja se i danas koristi i jedini je način oprašivanja ploda vanilije na otoku La Reunion i šire. Njegovo ime je bilo Edmond Albius, tako je i gin Sir Edmond dobio ime. Mnogi bi pomislili kako je Edmond stekao slavu, ali nažalost je preminuo u 51 godini života kao siromah.

U proizvodnji Sir Edmond gina nakon destilacije, Bourbon vanilija se sjecka na sitne komadiće, vanilija se infuzira u alkohol gdje odležava 6 do 8 tjedana, kako bi se dobila maksimalna ekstrakcija vanilije. Nakon tog procesa, kompletna tekućina se preljeva u novi tank gdje miruje dodatnih sedam dana.

Arome, okusi i mirisi:

  • Na mirisu možemo osjetiti glatku i kremastu vaniliju s pikantnim notama đumbira, cimeta i kardamoma.
  • U već prvom gutljaju okusit ćemo kako je Sir Edmond bogat okusima s baršunastom teksturom. Početne note vanilije i kardamoma prelaze u zemljane uz istaknute note smreke sa daškom đumbira.
  • Završetak je dug i suh, sa pravom količinom slatkoće.

Usudi se probati jedini Bourbon Vanilla infused gin na svijetu i razveseli svoje nepce.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Nizozemska

Volumen

0,7l

Alkoholni sadržaj

40%

SKU: P3940 Kategorije: ,