Hendricks gin 0,70 l

35,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Hendricks gin je premium gin koji se proizvodi u Škotskoj. Ručno je rađen i njegov standard se ne mijenja već godinama. Bez obzira što je izašao iz „domovine whiskya“ Hendricks donosi velik broj inovacija u svijet gina. Poznat po tome što je bio prijelazno piće za ljude koji su pili vodku – svoj uspjeh duguje inovativnim metodama za postizanje svježeg i čistog okusa.

Sastojci koji se koriste u proizvodnji Hendricks gin-a uključuju kvalitetne žitarice, biljke i začine, a glavni sastojci – latice ruža i krastavci – kupaju se u pari kako bi piće dobilo što veću aromatičnost pritom zadržavajući prirodnu slatkoću, a da okus ostaje svjež. Osim izradom ističu se i samom estetikom pakiranja – specifičnom bocom koja ga izdvaja od drugih žestokih pića. Ovaj gin se destilira u tradicionalnim bakrenim kotlovima u malim serijama, što mu omogućava postizanje izvanredne kvalitete i jedinstvenog profila okusa. Unatoč svojem slatkastom i svježem okusu ovaj gin ima visoki postotak alkohola od čak 41,4% koji se ne osjeti, pogotovo u miješanim pićima poput klasičnog gin & tonica.

Hendricks gin karakteriziraju kompleksne arome citrusa, bilja i začina, s blagim osvježavajućim notama krastavca koje mu daju prepoznatljiv identitet. Ovaj gin ima svjež, uravnotežen okus s osjetnim tragovima citrusa i biljnih nota, što ga čini savršenim za različite koktele i mješavine.

Najčešće se Hendricks gin konzumira kao klasičan gin & tonic, ali se također može koristiti kao osnova za razne druge koktele poput Hendricks Martini, Hendricks Collins ili Hendricks Gimlet. Zahvaljujući svom bogatom okusu i kompleksnim aromama, Hendricks gin savršen je izbor za sve prilike, od opuštenih večernjih druženja do posebnih proslava. Za potpuno uživanje u ovom remek dijelu najbolje je u sam alkohol dodati tonik bez šećera te pokoju krišku svježeg krastavca.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

41,4%

Volumen

0,7l

Zemlja podrijetla

Škotska

SKU: P2557 Kategorije: ,