Badel Pelinkovac Antique 0,70l

14,59 

Na zalihi

Opis

Opis

Badel Pelinkovac Antique je premium verzija klasičnog hrvatskog likera proizvedena od strane Badela. Pravi primjer craft lijeka. Pelinkovac Antique još od 19. stoljeća kružio je francuskim i bečkim dvorovima kao „želučano okrepljujuće sredstvo“. Radi svoje učinkovitosti i iznimnog okusa, vrlo brzo prelazi i preko oceana sve do Amerike. Zato baku nikad nije bolio trbuh – naše a svjetsko.

Napravljen prateći stare recepture ovaj alkoholni liker stoji ponosno iznad običnog Pelinkovca. Sastoji se od pomno odabranih biljnih ekstrakata i začina, uključujući pelin, što mu daje karakterističan okus i aromu. Ovaj liker ima kompleksan okus s naglašenim biljnim notama pelina i začinjenim tonovima. Arome su bogate i intenzivne, s blagim gorčinom koja se savršeno balansira s prirodnim slatkim notama.

Badel Pelinkovac Antique izrađuje se prema tradicionalnoj recepturi koja seže daleko unatrag. Biljni sastojci mješaju se s alkoholom i ostavljaju da odleže kako bi se postigao karakterističan okus i miris.

Daleko omiljeniji radi drugačijeg okusa danas se nalazi u skoro svakom kafiću, baru ili restoranu diljem Hrvatske. Korišten najčešće kao aperitiv za zdravicu ili digestiv nakon obilnog ručka ili večere – osobni je favorit većine ljubitelja likera iz ovih krajeva. Ovaj liker najbolje se konzumira kao digestiv nakon obroka. Poslužite ga rashlađenog ili s kockicama leda kako biste istaknuli njegove slojevite arome i okuse.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

35%

Volumen

0,7l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: BD001 Kategorije: ,