Opis
Josić Cuvee Ciconia Nigra je vrhunsko crno vino koje se proizvodi u vinogradima obitelji Josić, smještenim u srcu Baranje. Vina nastala u podrumima Josić izlaze iz starog vinskog podruma koji je nastao još 1935. godine. Obitelj Josić podrum je kupila 1999. godine i restaurirala ga pazeći da se održi tradicionalni izgled samog podruma, nadograđujući ga s modernim tehnološkim rješenjima koji olakšavaju proizvodnju. Vinogradi na kojima se uzgaja grožđe nalaze se na prostoru Banove Kose, a riječ je o autentičnim sortama Baranje koje rastu na tlu koje je stotinama godina korišteno za uzgoj vinove loze. Sama vinarija nalaze se u idiličnom selu Zmajevac. Karakteristično područje u starim vremenima zvalo se Sardukom, što je turski naziv koji predstavlja specifičan otvor u brdu koji vodi u njegov podzemni dio gdje je temperatura konzistentna i kreće se između 12° i 15° Celzijusa. Tradicija i moderna tehnologija rezultiraju jednim od najjačih brendova hrvatskog vinarstva.
Okus Josić Cuvee Ciconia Nigra vina je bogat i pun, s notama crnog voća poput šljiva, crnih trešanja i kupina, uz naglašene začinske i drvene arome koje dolaze od dozrijevanja u hrastovim bačvama. Ove slojevite arome daju vinu kompleksnost i dubinu.
Ovo vino se proizvodi od pažljivo odabranih grožđa sorte Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah, uz strogi nadzor i tradicionalne tehnike proizvodnje. Nakon berbe, grožđe se fermentira u kontroliranim uvjetima kako bi se sačuvala svježina i voćnost.
Josić Cuvee Ciconia Nigra odlikuje se svježinom i živahnim kiselinama, uz mekane i zaobljene tanine, što ga čini savršenim izborom za ljubitelje punih i kompleksnih vina. Ovo vino najbolje se konzumira uz mesna jela poput janjetine, govedine ili divljači, ali također može biti izvrsno uživanje samo po sebi.