Kutjevo Pinot Sivi 0,75l

8,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Kutjevo Pinot Sivi je vrhunsko bijelo vino, proizvedeno u srcu Slavonije u vinariji Kutjevo. Vina s obronaka Krndije, vina Kutjevo dolaze s nadmorske visine od 200 do 450 metara. Klima, terroir i vremenski uvjeti čine ove obronke savršenima za uzgoj vina, vjetrovi nisu problem zahvaljujući šumama na području geoparka Papuk, koji osiguravaju kontinuirane uvjete. Vinarija Kutjevo uvelike obraća pažnju na proizvodni proces, od same berbe nadalje.

Ovo izuzetno vino karakterizira osvježavajući i uravnoteženi okus s blagim voćnim notama, poput jabuke, kruške i citrusa, te svježim kiselinskim profilom koji mu daje živahnost i eleganciju. Arome cvjetnih nota dopunjuju bogatstvo okusa, pružajući suptilnu složenost i profinjenost.

Kutjevo Pinot Sivi proizvodi se od pažljivo odabranih grozdova sorte Pinot Sivi koji se ručno beru u optimalnoj fazi zriobe. Nakon berbe, grožđe se nježno preša, a sok fermentira uz kontroliranu temperaturu kako bi se sačuvala svježina voćnih aroma i izražen karakter vina.

Ovo vino je svijetlo žute boje s blago zelenkastim odsjajem te se ističe svojom kristalno čistom teksturom i svježim i voćnim mirisom. Karakterizira ga laganost, svježina i pitkost, što ga čini savršenim izborom za uživanje u popodnevnim ili večernjim trenucima. Miris otvaraju voćne arome breskve i jabuke.

Kutjevo Pinot Sivi je idealan kao aperitiv ili pratnja laganim jelima poput ribe, plodova mora, salata, tjestenina s laganim umacima ili svježim sirevima. Također ga možete uživati ​​samostalno, dok se opuštate s prijateljima ili obitelji.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

13%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P1235 Kategorije: ,