Josić Cabernet Sauvignon 0,75l

19,99 

Nema na zalihi

Opis

Opis

Josić Cabernet Franc Superior je vrhunsko crno vino koje se proizvodi u vinogradima obitelji Josić, smještenim u srcu Baranje. Vina nastala u podrumima Josić izlaze iz starog vinskog podruma koji je nastao još 1935. godine. Obitelj Josić podrum je kupila 1999. godine i restaurirala ga pazeći da se održi tradicionalni izgled samog podruma, nadograđujući ga s modernim tehnološkim rješenjima koji olakšavaju proizvodnju. Vinogradi na kojima se uzgaja grožđe nalaze se na prostoru Banove Kose, a riječ je o autentičnim sortama Baranje koje rastu na tlu koje je stotinama godina korišteno za uzgoj vinove loze. Sama vinarija nalaze se u idiličnom selu Zmajevac. Karakteristično područje u starim vremenima zvalo se Sardukom, što je turski naziv koji predstavlja specifičan otvor u brdu koji vodi u njegov podzemni dio gdje je temperatura konzistentna i kreće se između 12° i 15° Celzijusa. Tradicija i moderna tehnologija rezultiraju jednim od najjačih brendova hrvatskog vinarstva.

Ovo izuzetno vino karakterizira složen i bogat okus crvenog voća poput crvene ribizle i trešnje, uz elegantne začinske note poput papra i cimeta. Arome tamnog bobičastog voća i suptilne note hrasta doprinose dubini i kompleksnosti ovog vina.

Josić Cabernet Franc Superior proizvodi se od najkvalitetnijih grožđa sorte Cabernet Franc koje se pažljivo uzgajaju u vinogradima s optimalnim uvjetima za uzgoj. Nakon berbe, grožđe se pažljivo fermentira i macerira kako bi se osigurala maksimalna ekstrakcija boja, aroma i tannina. Vino zatim odležava u hrastovim bačvama kako bi se postigla dodatna složenost i harmonija okusa.

Ovo izuzetno vino karakterizira uravnotežena kiselost, mekani tanini i dugotrajni završetak, što ga čini savršenim odabirom za ljubitelje kvalitetnih crnih vina. Josić Cabernet Franc Superior najbolje se konzumira uz jela od crvenog mesa, divljači ili zrele sireve. Također je idealan pratilac za opuštene večeri uz druženje s prijateljima ili za posebne prigode. Osim svojih izvanrednih organoleptičkih karakteristika, Josić Cabernet Franc Superior također se ističe svojim elegantnim dizajnom boce, što ga čini izvrsnim poklonom ili dodatkom za posebne prigode.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Hrvatska

Volumen

0,75l

Alkoholni sadržaj

14%

SKU: P0012 Kategorije: ,