Edivo Plavac mali 0,75l

19,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Edivo Plavac mali je vrhunsko crno vino koje se proizvodi na području Pelješca, poznatom po idealnim uvjetima za uzgoj vinove loze. Proizvedeno na otoku Pelješcu u vinariji Edivo, koje se ističe svojom stručnošću i predanošću tradiciji, ovo vino nosi sa sobom duh Mediterana i snagu Plavca Malog, autohtone sorte koja proizvodi vina visoke kvalitete. Edivo Plavac Mali je pravi izbor za sve ljubitelje vina koji traže izražajnost i autentičnost u svakom gutljaju.

Ovo vino ima duboku rubinsko crvenu boju koja odražava njegovu snagu i zrelost. Na nosu, Edivo Plavac Mali otkriva složene arome crvenog voća poput višnje, šljive i trešnje, zajedno s nagovještajima začina, duhana i suhog bilja. Okus vina je pun, sa zrelim voćnim notama, začinskim tonovima i finim taninima.

Proizvodnja Edivo Plavac malog pažljivo se provodi kako bi se osigurala vrhunska kvaliteta. Vinograd koji daje grožđe za Edivo Plavac mali nalazi se na strmim padinama Pelješca, izložen suncu i utjecajima Jadranskog mora. Ove prirodne karakteristike pružaju grožđu poseban okus i bogatu koncentraciju. Grožđe se ručno bere u optimalnoj fazi zriobe, nakon čega se pažljivo fermentira i odležava u hrastovim bačvama. Ovaj proces doprinosi kompleksnosti okusa i arome vina, kao i mekoći teksture.

Ovo izvanredno vino je savršen pratitelj uz razna jela, posebno uz pečeno meso, divljač, crveno meso s roštilja ili jela s tamnim umacima. Također se odlično slaže s tradicionalnim dalmatinskim jelima poput pastićade, pašticade ili janjetine ispod peke. Ovo vino je idealno za uživanje uz posebne prigode, obiteljske večere ili opuštene trenutke s prijateljima.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

14,5%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P0293 Kategorije: ,