Edivo Dingač 0,75l

25,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Edivo Dingač je visokokvalitetno crno vino koje se proizvodi u Hrvatskoj, točnije na poluotoku Pelješcu, poznatom po svom izuzetnom teroaru. Vinograd se nalazi na strmim padinama Dingača, gdje su uvjeti idealni za uzgoj sorte Plavac Mali, koja je temelj ovog vina. Edivo Dingač je pravo remek-djelo koje će zadovoljiti i najzahtjevnije ljubitelje vina i pružiti im jedinstveno iskustvo.

Ovo vino ima duboku, rubinsko crvenu boju koja odmah privlači pažnju svojom intenzivnošću i bogatstvom. Arome su složene i profinjene, a na nepcu ostavlja dugotrajan, zaokružen i elegantan dojam. Na nosu, Edivo Dingač otkriva kompleksne arome crnog voća poput crne trešnje, šljive i kupine, uz subtilne nagovještaje začina, vanilije, tamne čokolade i duhana od odležavanja u hrastovim bačvama. U ustima, ovo vino očarava svojom punoćom, strukturom i dugotrajnim završetkom, što ga čini izuzetno elegantnim i sofisticiranim.

Edivo Dingač se proizvodi od pažljivo odabranih grožđa sorte Plavac Mali, koja se ručno bere i pažljivo obrađuje. Nakon fermentacije, vino odležava u hrastovim bačvama nekoliko godina kako bi postiglo svoju punu zrelost i kompleksnost okusa.

Ovo vino se najbolje konzumira uz mesna jela, poput janjetine ili govedine, te uz zrele sireve poput Paškog sira ili Gorgonzole. Savršeno se uklapa i uz bogate umake od tamnog mesa ili divljači. Ovo vino je idealno za uživanje uz posebne prigode, obiteljske večere ili romantične večeri u dvoje.

Edivo Dingač nije samo obično vino, već pravo umjetničko djelo koje će vas odvesti na putovanje kroz dalmatinsku baštinu i tradiciju. Svaka boca ovog vina nosi sa sobom priču o strasti prema vinogradarstvu i predanosti kvaliteti, što ga čini ne samo izvrsnim izborom za uživanje, već i za dijeljenje s najdražima u posebnim trenucima.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

15,5%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P0519 Kategorije: ,