Korlat Cabernet Sauvignon 0,75l

14,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Korlat Cabernet Sauvignon je vrhunsko crno vino proizvedeno na području Benkovca, koje se ističe radi kvalitetnog tla na kojem grožđe sazrijeva. Okupano suncem, nalazeći se na suhom i vjetrovitom podneblju koje je u davnini bilo poznato kao raskrižje civilizacija, područje je to koje je od davnina bilo poznato po proizvodnji ružinog vina do nedavne 2005. godine. Novi vinogradi vinarije Korlat rasprostranjeni su na 103 hektara zemlje čiji su vinogradi posađeni koristeći temeljac izravno iz Francuske i broje oko pola milijuna mladica vinove loze. Sorte koje se uzgajaju na tom području su Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon te Cabernet Franc. Držeći svoje visoke standarde jedna su od najrasprostranjenijih vina u Lijepoj Našoj.

Odlikuje se bogatom dubokom crvenom bojom, snažnom strukturom i punim tijelom. Ovo vino nudi složene arome crnog voća, začina, tamne čokolade i hrasta. Okus je intenzivan, sa zrelim taninima i dugim, elegantnim završetkom. Cabernet Sauvignon već je dugo hrvatski favorit, dijelom zasluga svoje specifične tamne boje koja ima ljubičast odsjaj. Okus je karakteriziran širokom paletom aroma uz blagu paprenu notu, a do izražaja također dolaze i ribizl te šljiva.

Ovo vino je rezultat pažljivog odabira najboljih grožđa sorte Cabernet Sauvignon, a grožđe se pažljivo bere ručno kako bi se osigurala maksimalna kvaliteta. Proces proizvodnje ovog vina uključuje tradicionalnu fermentaciju u inoksom i kasniju maceraciju, što rezultira izraženom koncentracijom okusa i bogatstvom arome. Nakon fermentacije, vino odležava u baricima od francuskog hrasta, što dodatno doprinosi kompleksnosti i eleganciji.

Korlat Cabernet Sauvignon je idealan pratitelj jela od crvenog mesa, divljači i zrelih sireva. Također se može uživati samostalno kao aperitiv ili uz večernje opuštanje. Puno zrelih tanina u ovom vinu odlično se kombinira uz krumpiriće, odreske i „tešku“ hranu. Harmonično i svježe vino za svaku priliku.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

13,4%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P0088 Kategorije: ,