Korlat Syrah 0,75l

13,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Korlat Syrah je vrhunsko crveno vino proizvedeno na području Benkovca, koje se ističe radi kvalitetnog tla na kojem grožđe sazrijeva. Okupano suncem, nalazeći se na suhom i vjetrovitom podneblju koje je u davnini bilo poznato kao raskrižje civilizacija, područje je to koje je od davnina bilo poznato po proizvodnji ružinog vina do nedavne 2005. godine. Novi vinogradi vinarije Korlat rasprostranjeni su na 103 hektara zemlje čiji su vinogradi posađeni koristeći temeljac izravno iz Francuske i broje oko pola milijuna mladica vinove loze. Sorte koje se uzgajaju na tom području su Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon te Cabernet Franc. Držeći svoje visoke standarde jedna su od najrasprostranjenijih vina u Lijepoj Našoj.

Poznato je po svom bogatom i kompleksnom okusu te intenzivnim aromama crnog voća, crnog papra i začina. Vino vrhunske kvalitete sa tamno crvenom, na trenutke čak i ljubičastom bojom ima okus u kojem do izražaja dolazi brusnica, uz suptilni dodatak arome kave i tamne čokolade. Ovo boemsko vino jednostavno poziva na hedonizam.

U procesu proizvodnje Korlat Syrah vina koristi se tradicionalna tehnika vinifikacije kako bi se očuvala punoća okusa i karakteristične arome sorte Syrah. Nakon berbe, grožđe se pažljivo preša i fermentira uz kontroliranu temperaturu. Nakon toga, vino odležava u hrastovim bačvama kako bi se postigla potpuna harmonija okusa i mirisa. Korlat Syrah karakterizira duboka rubin crvena boja i puno tijelo s mekanim taninima.

Ovo vino savršeno se slaže s mesnim jelima, posebno s govedinom i divljači, kao i s bogatim i začinjenim jelima. Također je izvrsno za uparivanje s sirevima, osobito tvrdim sirevima poput parmigiana ili pecorina. Osim toga, može se konzumirati i samostalno, kao aperitiv ili uz lagane zalogaje poput suhomesnatih proizvoda ili tapasa. Njegove kompleksne arome i bogatstvo okusa čine ga izvrsnim izborom za sve ljubitelje kvalitetnih crvenih vina.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

14%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P0089 Kategorije: ,