BIW Merga Victa Pošip 0,75l

12,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Merga Victa Pošip je izuzetno kvalitetno vino koje dolazi iz vinarije BIW, smještene na otoku Korčuli. Priroda je darovala otok s lokvama prepune svježe vode, koje hrane vinograde koji okružuju selo Smokvica, a sam nativ Merga Victa znači doslovno “put preko vode” na staro-dalmatinskom jeziku.

Pošip je autohtona sorta grožđa koja je karakteristična za dalmatinsku regiju, a Merga Victa Pošip nudi nezaboravno vino koje se ističe svojom svježinom, voćnim okusima i živopisnom aromom.

Ovo vino proizvodi se od pažljivo odabranih grožđa sorte Pošip koje sazrijeva na sunčanim padinama otoka Korčule. Nakon ručne berbe, grožđe se pažljivo preša s minimalnim tlakom, a zatim fermentira i odležava u inox bačvama kako bi zadržalo svoju svježinu i voćnost.

Konačni proizvod je vino svjetle slamnato žute boje s blagom zlatnom nijansom, s izraženom aromom svježih citrusa, koštunjičavog voća, žutog cvijeća te mediteranskog bilja. Okus je složen i bogat s punim, svježim i ukusnim završetkom.

BIW Merga Victa Pošip savršeno se slaže s ribljim jelima, plodovima mora, svježim salatama ili kao aperitiv. Preporučujemo posluživanje ovog vina rashlađenog na temperaturi od 12°C kako bi se istaknule sve njegove karakteristike i okusi. Svojom svježinom i pitkošću, ovaj pošip idealan je izbor za uživanje u toplim ljetnim danima ili kao pratnja laganim mediteranskim jelima.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Hrvatska

Volumen

0,75l

Alkoholni sadržaj

13%

SKU: P1492 Kategorije: ,