Škegro Carsus Žilavka 0,75l

14,24 

Na zalihi

Opis

Opis

Škegro Carsus Žilavka je vrhunsko bijelo vino iz srca Hercegovine, proizvedeno od strane obiteljske vinarije Škegro. Žilavka, autohtona sorta ovog kraja, odražava jedinstveni terroir Hercegovine u svakom gutljaju.

Ovo vino duševljava svojim osvježavajućim aromama citrusa, bijelog cvijeća i suptilnim notama mediteranskog bilja. Na nepcu, ovo vino pruža bogat i zaokružen okus, s izraženom mineralnošću i uravnoteženom kiselinom koja osigurava dugotrajan i osvježavajući završetak. Proizvodi od 100% Žilavke, autohtone bijele sorte grožđa. Grožđe se bere ručno u optimalnom trenutku zrelosti, a fermentacija se odvija u inox tankovima kako bi se očuvala svježina i prirodni aromatski profil vina. Škegro Carsus Žilavka odležava na finim talozima nekoliko mjeseci prije punjenja, što doprinosi njegovoj kompleksnosti i kremastoj teksturi. Svijetle je zlatno-žute boje s izraženim bouquetom voćnih i cvjetnih aroma. Njegova tekstura je glatka i elegantna, s dobro integriranim alkoholom i izraženom mineralnošću koja dolazi iz vapnenačkog tla Hercegovine.

Najbolje je poslužiti rashlađeno na temperaturi od 10-12°C, kako bi se naglasile sve njegove arome i okusi. Idealno se slaže s ribljim jelima, morskim plodovima, bijelim mesom te svježim i laganim sirevima. Preporučuje se dekantirati vino nekoliko minuta prije posluživanja kako bi se omogućilo otvaranje svih slojeva mirisa i okusa.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

13,5%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Bosna i Hercegovina

SKU: P2057 Kategorije: ,