Kabola Malvazija Istarska 0,75l

10,99 

Nema na zalihi

Opis

Opis

Kabola Malvazija Istarska je vrhunsko bijelo vino koje se proizvodi u vinogradima na momjanskom području u Istri. Idealan položaj okolnih brežuljaka koji su okrenuti prema jugozapadu i suncu, preduvjet je i tajna proizvodnje dobrih vina ovog kraja. U neposrednoj blizini svjetskih poznatih vinskih regija sjedinjuju se crvena i siva zemlja što vinima daje posebno bogatstvo. Tipične sorte čudesnih boja i mirisa su istarska malvazija, muškat, refošk, teran, merlot, cabernet sauvignon. Vina Kabola proizvedena su od odabranih sorti grožđa sjeverozapadnog dijela istarskog poluotoka, gdje lokacija, klima, tlo i tradicija, vinima Kabola daju njihov poseban “terroir”. Proizvodeći vina od 1891. godine, okrenuti budućnosti i poštujući prošlost, treća generacija obitelji Markežić oblikovala je svoj vlastiti i prepoznatljivi stil proizvodnje vina. Marino Markežić, svjestan svih prednosti koje donosi ova zemlja, odlučio je nastaviti tradiciju svojih predaka u proizvodnji vina, ali na suvremen način.

Ovo vino izrađeno je od autohtone istarske sorte grožđa, Malvazije Istarske, koja donosi bogatstvo okusa i aroma. Ima lijepu zelenkasto žutu boju, kristalno je bistro i djelomično gusto. Na nosu se otvara miris cvijeta bagrema, nota svježe jabuke, korice limete te lista mente. Vino je suho, djelomično toplo i djelomično mekano, a s druge strane ima finu svježinu, ugodnu mineralnost te srednje tijelo. Vino je u izvrsnom balansu, s izraženom intenzivnošću okusa i finom trajniošču okusa. Ukusno je, harmonično i vrlo pitko, a kasnije se javlja i nota breskve.

Proizvodnja Kabola Malvazije Istarske odvija se pažljivo odabranim grožđem koje se ručno bere kako bi se osigurala vrhunska kvaliteta. Grožđe je iz ekološkog uzgoja i prolazi brojne provjere. Nakon toga, grožđe se pažljivo preša, a sok fermentira na kontroliranoj temperaturi kako bi se očuvali svi prirodni okusi i arome. Nakon fermentacije, vino odmara u inoksu prije nego što se flašira.

Ovo prekrasno vino najbolje se konzumira rashlađeno na temperaturi od 10-12°C. Idealno je kao aperitiv ili uz lagane riblje ili bijele mesne obroke. Kabola Malvazija Istarska savršeno se slaže s jelima poput svježih salata, plodova mora, tjestenine s kremastim umacima te bijelom ribom na žaru. Osim toga, može se uživati i samostalno, kao osvježavajući napitak u društvu obitelji i prijatelja.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

13%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: K-0005 Kategorije: ,