Opis
Kabola Malvazija Istarska vino je koje ima lijepu zelenkasto žutu boju, kristalno je bistro i djelomično gusto. Na nosu se otvara miris cvijeta bagrema, nota svježe jabuke i korice limete te lista mente. Vino je suho, djelomično toplo i djelomično mekano s druge strane ima finu svježinu te ugodnu mineralnost te srednje tijelo. Vino je u izvrsnom balansu, s izraženom intenzivnošću okusa i finom trajniošču okusa. Vino je ukusno , harmonično i vrlo pitko a na after tasteu javlja se nota breskve. Odlično ide uz istarski pršut, rižoto sa škampima te tjesteninu s tartufima, preporučeno za posluživanje na temperaturi između 8-10 ℃. Ako želite u Istri doživjeti nešto posebno, morate kušati vina Momjanštine. Idealan položaj okolnih brežuljaka okrenutih jugozapadu i suncu preduvjet je i tajna proizvodnje dobrih vina ovog kraja. U neposrednoj blizini svjetskih poznatih vinskih regija ljube se crvena i siva zemlja što vinima daje posebno bogatstvo. U prošlosti vinima Momjanštine opskrbljivali su se i austrougarski dvorani. Istarska malvazija, muškat, refošk, teran, merlot, cabernet sauvignon, tipične su sorte čudesnih boja i mirisa. Vina Kabola proizvedena su od odabranih sorti grožđa sjeverozapadnog dijela istarskog poluotoka, na Momjanštini kod Buja, gdje lokacija, klima, tlo i tradicija, vinima Kabola daju njihov poseban “terroir”. Proizvodeći vina od 1891., okrenuti budućnosti, poštujući prošlost, treća generacija obitelji Markežić oblikovala je svoj vlastiti i prepoznatljivi stil proizvodnje vina. Svjestan svih prednosti koje donosi ova zemlja Marino Markežić odlučio je nastaviti tradiciju svojih predaka u proizvodnji vina, ali na suvremen način. Svoja vina flašira s vlastitom etiketom Kabola (muškat, malvazija, teran…)