Benvenuti Malvazija 0,75l

12,89 

Na zalihi

Opis

Opis

Benvenuti Malvazija je izvanredno bijelo vino koje očarava svojom svježinom i kompleksnim okusima. Priča o tradiciji koja je izašla iz vinskih podruma Benvenuti vinarije počinje u malom selu Kaldir – smještenom iznad Motovunskog brda u Istri. Dodamo li pritom izvrsne uvjete za uzgoj vina – stepenaste vinograde smješte na obroncima na nadmorskoj visini od otprilike 400m iznad razine mora, vremenske prilike pogodne za uzgoj vina i zemlju prožetu tradicijom vinogradarstva – dobijemo terroir vino koje je uvelike na glasu na svjetskom tržištu vinima.

Ovo vino proizvodi se od autohtone sorte grožđa Malvazija Istarska, koje se uzgaja na sunčanim obroncima istarskih vinograda. Benvenuti Malvazija obiluje voćnim aromama citrusa, zelene jabuke i breskve, s primjesama bilja i cvijeta.

Karakterizira ga svježina, uravnoteženost i dugotrajan završetak. Proces proizvodnje ovog vina uključuje pažljivu fermentaciju i odležavanje na finom talogu, što mu dodatno obogaćuje karakter i kompleksnost.

Benvenuti Malvazija je idealno za konzumaciju uz bijelu morsku ribu s roštilja ili iz pećnice, rižota sa škampima ili kozicama, školjke poput svetojakobskih kapica, pašte s bijelim mesom ili morskim plodovima, piletina sa rižom, sushi i sashimi, istarski fuži sa laganijim umacima, puretina. Najbolje se poslužuje ohlađeno na temperaturi od 10-12°C kako bi se istaknule njegove najbolje karakteristike.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

13%

Volumen

0,75l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: P0201 Kategorije: ,