Glenfiddich 18 YO 0,7l

79,99 

Nema na zalihi

Opis

Opis

Glenfiddich 18 YO je vrhunski viski koji dolazi iz srca škotskih visinskih gorja, i nosi pečat kvalitete i iskustva koji traje više od jednog vijeka. Samo ime Glenfiddich znači dolina jelena, a svjedoči tradicionalnosti proizvodnje ovog whiskya. Destilerija Glenfiddich bila je jedna od 6 škotskih destilerija koje su preživjele prohibiciju. Zaslužni za to su upravo potomci Williama Granta – osnivača ove legendarne destilerije. Vizija osnivača prati se do današnjeg dana i gradi „kamen po kamen“ svaku stepenicu poboljšanja u svijetu single maltova.

Svaka boca Glenfiddich 18 YO očarava svojim uravnoteženim i kompleksnim okusom. Note zrelog voća, meda, vanilije i začina miješaju se stvarajući nezaboravno iskustvo za nepce. Arome su duboke i bogate, ostavljajući trajan dojam kod svakog ljubitelja viskija.

Ovaj viski izrađuje se od najkvalitetnijih sastojaka, uključujući pažljivo odabrani ječam i kristalno čistu vodu iz lokalnih izvora. Nakon destilacije, tekućina odmara u hrastovim bačvama minimalno 18 godina, razvijajući svoj prepoznatljivi karakter i kompleksnost okusa. Dozrijevanje u Španjolskim Oloroso i Američkim hrastovim bačvama rezultiralo je iznimnom punoćom, te karakterstičnim voćnim i robusnim okusima drveta u kojima je odležao. Svaka bačva je označena brojem i svakoj od njih se pridaje velika pozornost tokom cijelog procesa dozrijevanja.

Glenfiddich 18 YO najbolje je uživati lagano ohlađenog ili uz nekoliko kapi vode, kako bi se istaknule sve nijanse okusa. Savršen je za posebne prilike ili opuštajuće večeri uz prijatelje, pružajući istinski luksuzan užitak. Ako tražite vrhunski škotski viski koji će zadovoljiti i najzahtjevnije nepce, Glenfiddich 18 YO je pravi izbor za vas.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Škotska

Volumen

0,7l

Alkoholni sadržaj

40%

SKU: P3235 Kategorije: ,