Jameson 1,0l

26,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Kao i većina viskija, Jameson također ima bogatu povijest koja seže već od 1780. godine, kada je John Jameson otvorio tvornicu viskija u Dublinu. Tijekom godina ta se proizvodnja selila po Irskoj, a danas joj je sjedište u Middletonu. Proizvodnja započinje s kristalno čistom vodom i zlatnim ječmom, nakon čega  slijedi 6 glavnih faza prerade viskija Jameson: slađenje (21 dan), mljevenje (1 dan), gnječenje (2 dana), fermentacija (3 dana), destilacija (7 dana) te dozrijevanje koje traje godinama.

Jameson je Irski premium viski kojeg odlikuje iznimno nježan okus do kakvog dolazi usred nekarakteristične trostruke destilacije. Jedna od tajni izrade irskog viskija lagan je proces trostruke destilacije u bakrenim kotlovima. Radi se o  metodi koja Jameson proizvodima daje posebnu nježnost. Note vanilije, začina i oraščića zaokružene su dugim, toplim i nježno začinjenim završetkom. U viskiju je također zamjetna aroma drveta do koje dolazi usred dozrijevanja viskija u hrastovim bačvama.

Jameson je najprodavaniji Irski viski na svijetu, te treći najprodavaniji viski na globalnoj razini. Danas iz Jameson tvornice na godišnjoj razini izađe 4,7 milijuna kutija, a čak 90% se izvozi na ostatak svjetskog tržišta.

Danas Jameson predstavlja najbrže rastuću marku premium viskija u svijetu. Može se poslužiti na različite načine – kao klasični viski s ledom, u koktelima ili kratkim pićima.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Irska

Volumen

1l

Alkoholni sadržaj

40%

SKU: P1926 Kategorije: ,