Glenfiddich 12 Y.O 0,75l

39,99 

Nema na zalihi

Opis

Opis

Najmlađi član Glenfiddich distilerije ujedno je i najnagrađivaniji svjetski single malt. Svojih 12 godina odležavanja odradio je u burbon bačvama podrijetlom iz Amerike te španjolskim bačvama napravljenima od drveta trešnje.

Nalazi se u barovima, restoranima i kafićima diljem svijeta. Svojim okusom osvojio je mnoga nepca diljem svijeta – o čemu svjedoče i brojke. Glenfiddich 12. YO ujedno je i najprodavaniji svjetski single malt. Ponosan zastupnik škotskih single maltova postavlja ljestvicu svojim specifičnim okusom. Samo ime Glenfiddich znači – dolina jelena (Galski) a svjedoči tradicionalnosti proizvodnje ovog whiskya. Destilerija Glenfiddich bila je jedna od 6 škotskih destilerija koje su preživjele prohibiciju. Zaslužni za to su upravo potomci Williama Granta – osnivača ove legendarne destilerije.

Vizija osnivača prati se do današnjeg dana i gradi „kamen po kamen“ svaku stepenicu poboljšanja u svijetu single maltova. Unutar samog brenda, 12.YO najpopularniji je upravo radi balansa cijene i kvalitete. Pravi gospodski whiskey dostupan svima zvuči kao savršen recepat – a ovaj whisky upravo to i je. Najbolje poslužiti u širokoj čaši – ali bez leda.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Škotska

Volumen

0,75l

Alkoholni sadržaj

40%

SKU: P3370 Kategorije: ,