Badel Pelinkovac 1,0l

13,79 

Na zalihi

Opis

Opis

Badel Pelinkovac je tradicionalni biljni liker koji se proizvodi u Hrvatskoj već više od stoljeća. Ovaj popularni liker ima bogatu povijest i čvrsto je ukorijenjen u hrvatskoj kulturi i tradiciji.

Pelinkovac je poznat po svojoj gorčini, koja dolazi od ekstrakta pelina, glavne biljke koja se koristi u njegovoj proizvodnji. Osim gorčine, u okusu se također može osjetiti lagana slatkoća i začinjenost. Arome pelinkovca su kompleksne, s naglaskom na biljne tonove i note začina.

Glavni sastojci pelinkovca uključuju pelin, alkohol, vodu i razne biljne ekstrakte. Proizvodnja pelinkovca uključuje maceraciju pelina u alkoholu kako bi se izvukli njegovi gorči okusi i ljekovita svojstva. Nakon toga, liker se filtrira i razrjeđuje vodom prije nego što se flašira. Pelinkovac je poznat po svojoj tamnoj, zlatnoj boji i karakterističnom gorčem okusu.

Ovaj klasik hrvatske kuhinje i pića ima široku primjenu i popularan je u mnogim prigodama, od obiteljskih okupljanja do večernjih izlazaka. Pelinkovac je idealan izbor za one koji traže autentično hrvatsko iskustvo pića i žele istražiti bogatu tradiciju i okuse regije. Često se konzumira kao aperitiv ili digestiv. Pije se štrukan, čist, a ponekad i dupli. Opjevan u brojnim pjesmama, uključujući i onu poznatu Dine Dvornika – uistinu je dostojan legende. Ključni sastojak Mirogojčeka, Pelinkovac je uz Brandy jedno od najproslavljenijih pića zahvaljujući domaćoj glazbenoj sceni.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

35%

Volumen

1l

Zemlja podrijetla

Hrvatska

SKU: BD002 Kategorije: ,