Jagermeister 1,0l

18,99 

Na zalihi

Opis

Opis

Jägermeister je poznati njemački biljni liker koji se proizvodi u gradu Wolfenbüttelu, u Njemačkoj. Od 56 ljekovitih biljaka i trava stavljenih u Jagermeister, jedna će zasigurno pomoći. Barem tako glasi izreka koju nam stalno govore naši djedovi i naše bake. Originalna namjena promijenila se u odnosu na prošlost kada je ovaj njemački biljni eliksir prestao biti samo lijek za bolove u trbuhu i postao omiljeno piće mladeži – posebice u Europi. Sa imenom koje znači „majstor lovac“ i svojim karakterističnim simbolom jelena probija se na tržiste likera i žestokih alkoholnih pića. Tome je pridonjela i urbana legenda o tome kako samo piće sadrži krv jelena koja donosi njegova ljekovita svojstva – no to naravno nije istina. Danas svako kućanstvo „u rezervi“ drži bocu jegera, nije bitno koristio se kao aperitiv kada dođu gosti ili sredstvo prve pomoći kada je u pitanju trbuhobolja.

Ovaj popularni liker ima bogat i kompleksan okus s notama bilja, začina i voća, koji stvaraju jedinstveni aromatični doživljaj. Glavni sastojci ovog pića uključuju biljke poput kore od naranče, klinčića, cimeta, đumbira i anisa, te ljekovite biljke poput kore od gencijana i karanfilića. Proces proizvodnje Jägermeistera uključuje maceraciju biljnih sastojaka u alkoholu, a zatim odležavanje u hrastovim bačvama radi razvoja okusa i arome.

Jägermeister se često konzumira rashlađen, bilo samostalno ili kao sastojak u raznim koktelima, a zahvaljujući svojoj kompleksnosti i bogatstvu okusa, Jägermeister je omiljeni dodatak u mnogim popularnim pićima, kao što su “Jägerbomb” ili “Jägerita”. Osim toga, može se koristiti i u kulinarske svrhe, dodajući jedinstveni okus jelima i desertima. Odličan je kao samostalno piće ili kao dio koktela, a osobiti favorit mladeži je kombinacija sa Coca – Colom.

Ovo popularno piće ima karakterističnu smeđu boju i ugodnu, uravnoteženu slatko-gorku notu koja ga čini prepoznatljivim diljem svijeta. Svojim jedinstvenim okusom i aromom, Jägermeister je idealan izbor za sve ljubitelje biljnih likera i traže nešto novo i uzbudljivo, jer će vas osvojiti svojim bogatim i kompleksnim okusom.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Alkoholni sadržaj

35%

Volumen

1l

Zemlja podrijetla

Njemačka

SKU: P0106 Kategorije: ,