Johnnie Walker Black Label 12 YO 1l

49,99 

Nema na zalihi

Opis

Opis

Johnnie Walker Black Label 12 YO je vrhunski škotski blended viski s bogatom tradicijom i izuzetnim okusom. Johnnie Walker je hrvatskom narodu poznat i pod nadimkom „Šetač“ i najpoznatiji je škotski viski rasprostranjen diljem svijeta. Prodaje se u gotovo svakoj državi na svijetu, a godišnja proizvodnja prelazi 223.7 milijuna prodanih boca. Ostavština farmera i osnivača Johna Walkera počinje u Kilmarnocku 1820. godine, gdje se unatoč teškim situacijama i visokim porezima ovaj farmer uspjeva izboriti prodajući svoj Kilmarnock Whiskey. Posebnost njegovih viskija bila je u tome što se radio kako bi udovoljio zahtjevima pojedinačnog kupca pošto John nije imao svoj brend. Za uspjeh samog Johnnie Walkera zaslužni su većinom njegovi sinovi koji su nastavili očevim stopama i pretvorili njegovu ideju u stvarnost kreirajući „besmrtan“ brend viskija koji postoji do današnjeg dana. Od ostalih izdvojili su se upravo karakterističnom ambalažom neuobičajenom za tadašnja alkoholna pića i samom činjenicom da je to jedan od prvih „blended“ viskija. Dostupan cijenom i pun inovacija, Johnnie Walker div je kojeg ne treba olako shvatiti. Johnnie Walker Black Label 12 YO je najdraže je piće Jima Murraya, jednog od najrenomiranijih whisky kritičara današnjice. Johnnie Walker Black Label 12 YO je mješavina preko 40 viskija koja niz grlo klizi kao Johnnie ali udara kao Cordell Walker.

Okus Johnnie Walker Black Label 12 YO je kompleksan, s notama slatkog meda, vanilije, suhog voća i dima. Arome su bogate i sofisticirane, s naglaskom na voćne i začinjene note koje se savršeno nadopunjuju.

Glavni sastojci ovog viskija uključuju ječmeni slad, vodu i kvasac. Proizvodnja ovog viskija počinje s miješanjem različitih vrsta ječmenog slada, koji se potom fermentira s kvascem. Nakon fermentacije, smjesa se destilira u bakrenim kotlovima kako bi se dobio koncentrirani alkohol. Zatim se alkohol stavlja u hrastove bačve gdje odležava najmanje 12 godina, što mu daje karakteristične arome i okus.

Johnnie Walker Black Label 12 YO je prepoznatljiv po svojoj dubokoj zlatnoj boji i glatkoj teksturi. Iako se može konzumirati samostalno, ovaj viski također savršeno upotpunjuje različite koktele i mješavine. Preporučuje se da se poslužuje s nekoliko kockica leda ili u kombinaciji s malom količinom čiste vode kako bi se otvorili svi slojevi njegovog bogatog okusa.

Johnnie Walker Black Label 12 YO je savršen izbor za sve ljubitelje viskija koji cijene kvalitetu i tradiciju. Njegova kompleksnost i profinjenost čine ga idealnim pićem za posebne prigode i trenutke opuštanja.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Zemlja podrijetla

Škotska

Volumen

1l

Alkoholni sadržaj

40%

SKU: P1206 Kategorije: ,